T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Her 1st day

on July 22, 2012

image


2 Responses to “Her 1st day”

  1. ina says:

    salam,
    apa kabar? moga comments added here tidak menimbulkan rasa kurang senang…
    comey baby..got chinese look lagi.(*_*)

    Saya sebenarnye nak tanye satu soalan, maaf ye kalo tak kene bertanye di
    page ni. sebagai seorang yg grad dr korea, moga dapatla shed some lights on that.
    concern saya adalah pasal hanpon and laptop. kalo saya bwk yg saya beli kat sini,
    ade difficulties tak nak guna kat sana ye. bertanye ni sebab, ada sepupu kawan
    blaja kat jepon, katenye dia kene beli hanpon kat sana, sebab they not really use
    simcard like we do in malaysia. mcm tu jugak kakak saya punya experience bawak laptop
    beli kat malaysia kerja di beijing. laptop kita xleh baca thumbdrive mereke disana
    and even cannot detect wireless.

    saya sebenarnye nak beli baru utk 2 brg ni..tp wonder nk beli sini ke tggu pergi sana.
    satu concern kalo beli sana, ada issue dngn localisation plak ke atau yg sewaktu
    dengannye…moga kamu dapat berkongsi pengalaman/pengetahuan sedikit sebanyak on this.

    thanks
    ina

  2. Laptop boleh je bawak dari malaysia tapi dekat Kr pakai plug 2 pin so nanti boleh beli je converter tu kat Kr.. Pasal handphone sekrg sy tak sure tp masa 3 tahun lepas mmg mostly semua telefon beli dkt sana je and tak ada lg yg guna hp bawak dari Malaysia.. Now dh zaman smartphone tak sure pulak macam mana.. Tp saya suggest beli dkt kr je kot utk hp.. Sebab kena register dn company sana utk line. Or baik chck dulu sblm beli yg malaysia punya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.