T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Aeon member sale 2013

on May 20, 2013

Tips untuk orang yang nak berbelanja masa Aeon member sale nih yang dulu dikenali sebagai JCard Day.
Sebagai orang yang berpengalaman.. (cewah) ada sedikit tips yang nak share dengan rerakan lain nih.
Macam ku memang amik Credit Card Aeon so elok je kite pergi teruslah bergegas ke Customer Service untuk redeem voucher yang terkumpul. Ku bajet takdelah banyak sangat dapat redeem sebab takde la spend banyak mana pun guna aeon card tu kan.

Tapi bila check rupanya ada dalam RM100 lepas redeem point. WOW hehehehe..
Then haruslah bergegas carik baju untuk daddy, untuk mommy dan untuk Maryam sekali 🙂

image

Mostly kalau shopping masa Aeon Member day ni bukanlah semua benda pun murah.. and apa yang ku target memang yang 50% off and 70% off. Lebih dari tu memang sama je harga dia.

This time ada bra 50% off! haruslah ku bedal banyak.. hehe sama macam buy 1 free 1 lah kan.. Seb baik ada size ku.. hehehehehe

Then baju plus size dr Plus Scarlet pun tak banyak lah yang 70% off kali ni 🙁 KUCIWA! tapi dapat jugak lah 2-3 helai untuk buat pakai.. seluar dpt rembat 3! heheheh yang itu semua 50% off so berbaloi sangat! Dari RM39 tolak 50% off so berapa tuh?? Murah la kan??? heheheh dah la susah nak carik seluar murah size mak nih..

Then baju daddy macam biase.. adalah dapat few helai and this time tak beli seluar sebab daddy punya seluar ada lagi. Ku rembat tali pinggang, purse and wallet and also stockings

untuk Maryam, memang mostly nak target beli jeans untuk Maryam. So pusing2 banyak kali, bahagian Miki Kids je ada jual jeans murah and ada size Maryam. So ku bedal ambik jeans panjang 1, shorts 2 and skirt 1 dari Miki Kids.. All dari RM79 – RM89 ade 70% off so banyak dah jimat tu. Memang takkan la ku nak beli saje -saje kalau harga dia RM79 – RM89 takde discount. Baju pun ambik je la yang 70% jugak.

Then beli few dress dari SEED kids pun 2 pasang RM49.. berbaloi gak lah..

So total adalah RM726++ dan tai ada vouchers RM100. so total yang perlu dibayar adalah RM626+ sahaja..

Plus kalau kita belanja time Aeon Member Day setiap RM100 akan dapat voucher RM10. So bila pegi redeem.. total voucher untuk RM726++ adalah RM70 bukan ikut berapa kita bayar tak guna voucher tu.

Nampak tak keuntungan berganda? hehe.. so dari RM626 tu tolak RM70 total dalam RM576++ sahaja. Plus kita dapat pakai voucher tu next time punya Aeon member day..

Bijak tak?

hehe..
Laki ku kata x bijak.. menggalakkan perbelanjaan melampau -lampau..
huh! hahahaa
thanksss yanggggsss :p

image

image

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.