Percutian di Rumah Peranginan TNB Port Dickson

Holiday started when mommy balik dari keje!! yeayyy…
My sis dapat book this time untuk Rumah Peranginan TNB kat PD ni.. So alang-alang tu moh ler semua bercuti-cuti Malaysia.
Habis semua kitorang angkut ..

Disebabkan boleh check in pun pukul 3 petang so decide tak nak lah ambik cuti. Balik kerja pun dah pukul 4.30 je pun plus daddy Maryam tak kerja.

Mommy balik tu je kite pun terussss zaasss.. Ikut GPS kereta kan.. ntah lalu kampung mana di bawaknya ikut Sepang, Enstek, Salak Tinggi bagai.. and found out kami dah masuk Negeri Sembilan dah pun.

Rumah peranginan TNB ni terletak sebelah Thistle Hotel dan sebelum Eagle Ranch yang kitorang pergi dulu tuh..

1 condo 3 bilik my sis kata price dia RM75 per night. Okaylah.. 3 rooms dengan 1 master bedroom with attached toilet. lagi satu katil queen and bilik belakang 2 single. Bilik semua ada air cond kat luar je pakai kipas biasa.

Macam-macam ada mostly and paling best swimming pool dia la.. nak pergi pantai just keluar je dari pintu gate terus sampai pantai..

image

Maryam explore dekat G floor. Ada tempat duduk-duduk . Kami tengah tunggu Makngah and atok nenek . Dorang dah keluar dinner dulu dah. Daddy malas nak patah balik so mintak tolong tapaukan aje.Maryam dalam kereta dah makan macam-macam so memang tak risau la minah kenit nih.

image

image

Esok pagi Sabtu pagi-pagi semua dah bangun.. Nak mandi pantai.. Lepas breakfast terus tukar baju siap-siap ..Semua pun terjun kecuali opah malas nak basah-basah.. tak lama pun dekat pantai.. dalam sejam macam tu semua dah boring dah..pantai dia takdelah bersih sangat.. ok ok je lah.. batu pun tak banyak.. pasir je..
First time Maryam mandi pantai.. Memula takut jugak dia lepas daddy angkat masuk tengah bukan main dia seronok.. hihi..

image

Lepas ke pantai, sambung pulak ke pool.. tapi ramai sangat orang.. Petangnya baru plan nak turun lagi sekali.. Tengah hari tu semua dah kepenatan berenang.. So duduk dalam condo ajelah memang takde pergi mana..

image

Pak Ngah belanja karok.. RM15 sejam.. sebelum mandi kita layan karok sekejap then bawak budak-budak ni main dekat taman. Angin kuat betul.. Tapi budak-budak lah paling gembira sakan..

image

image

image

Malam nye tu kami tapaukan makanan je dari luar sebab masing-masing terus melepek tido.. Susah nak bawak kenit2 ni kalau makan luar open table tu.. Kalau proper restaurant yang ade baby chair takpe jugak. Nanti nak makan pun tak senang hati.. So baik kite tapau je. Keluar dari simpang ke jalan besar terus masuk kiri ada kedai ikan bakar.

Tapau 2 siakap 1kg++ setiap satu masak sweet sour dengan 2 ketul pari bakar = RM77 (puas hati sangat2 sebab memang besar betul siakap tu)

Nasi putih 12 bungkus
Sotong celup tepung
Kailan ikan masin
sup ayam
Kerang bakar
total RM90

Sedap pun semua.. siap sup ayam tak habis tapau bawak balik.. hihi..

Esok ahad nye lelain sambung lagi berenang.. Opah atok Acu and Ate dah balik pagi-pagi sebab nak hantar Acu pegi kem dekat Ulu Langat..

Kami anak beranak take our time mandi siap2 semua and turun dekat Gazebo Cafe nak makan breakfast. Breakfast dia murah RM8 per person. Banyak jugak lauk pauk. Nak makan ala carte pun ada. Macam-macam ada.

Pukul 10++ kami pun bertolak balik..

3 thoughts on “Percutian di Rumah Peranginan TNB Port Dickson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 28

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>