T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Family Day @ Zoo Negara

on June 18, 2013

image

Awal pagi Sabtu dah keluar dah sebab nak kena ade kat Zoo Negara pukul 9 pagi.. Bajet nak keluar pukul 8 tapi siap diri sendiri siapkan Maryam lagi 8.30 jugak baru keluar..

Daddy pecut la apa lagi.. nasib baik tak banyak kereta pagi-pagi.. Keluar MRR2 nice nice je dalam pukul 8.50.. Around 9 lebih dah dekat depan pintu Zoo Negara. Daddy register and ambik kupon makan bagai..

Depan pintu masuk tu dah ada shuttle yang menunggu nak bawak ke meeting point.

Maryam macam biase lah.. awal-awal je bukan main lagi.. Masuk kereta tak keluar kawasan lagi dah Zzzzz.. bertuah betul..

 

image

image

Kita breakfast dulu.. Dapat door gift stainless steel tumbler dalam each bag. Sebab buat dekat kawasan open macam ni so pandai dorang bagi tumbler and dorang bukak drink booth so boleh topap je air masuk tumbler..

 

image

Untunglaaaa Managing Director jadi Fat Cat. hihihi.. Maryam scary gilaaaa Β kot dengan orang – orang pakai costume ni.. Dengan badut pun melalak.. badut datang je dia nangis..

image

Testing out bouncy bouncy playgym..

image

Dah habis opening tu kitorang pun buat tour sendiri la anak beranak.. sebab daddy tak register untuk masuk games.. So jalan-jalan tengok binatang la kiteee πŸ™‚ Jalan – jalan sampai tengah hari pergi meeting point balik untuk lunch. Free lunch la sapa tak nak..

 

image

Lepas tu baru sambung balik jalan-jalan tengok binatang lagi. Maryam masa lunch tu pun dah tegolek dog dalam stroller.. so bolehlah mommy daddy makan dengan amannya.. Pastu baru dia bangun. Suap dia makan sikit then off we go lagi sekali..

Nak tunggu animal show pukul 3 pulak baru start nya.. Masa tu baru pukul 2.. memang tak dan la nak tengok. Dahla panas sangat.

Sebelum balik singgah beli topi dulu dekat gift shop. Daddy dapat 10% off kalau tunjuk gelang kat tangan courtesy of company family day πŸ™‚

Wee.. so mommy pilih topi biru untuk anak dara and daddy pilih topi koboi nak buat main kapal terbang nanti..

 

image

Alohaa~~ ala tomey tomey anak mommy pakai topi rambu ramba.. hik hik hik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.