T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Buffet Ramadhan 2013: Nyonya Valley, Cyberjaya

on August 6, 2013

Sebelum ni tak pernah pernah selalu makan buffet tapi alhamdulillah rezeki murah puasa kali ni. Daddy dapat voucher so moh kite ke sane. Dekat dengan rumah je kotss..

Bila baca review semua kata okay and plus the price is really really reasonable dengan makanan yang dihidang..

RM50 nett per person.. MURAHHH ok sebab ada kambing golek sekali i tell u..

20130801_190012

 

Kita datang dalam around pukul 7 macam tu and tengok tempat duduk. Daddy booked dalam la sebab takut nyamuk and plus ada la pulak si kenit ni terjun dalam pool tu kang.. Masa ni daddy saja test kaki masuk air.. WAH WAH WAHhh kemainnn kaki dia menggeliat – geliat nak turun main air.. Sabar jela anak.. Maryam ni memang pantang tengok air.. hihihiihi Lagi lagi pool besar alam ni ha… can not resist kata dia ;p

20130801_190333

 

Ni buffet spread bahagian luar. Dalam takde .. so kalau nak makan kena ambik kat luar.. takde la jauh mana pun.. tapi memang puas hati makan sini la..

20130801_190337

Lagi buffet spread dia.. Ada macam-macam dari ke appetizer, main course, lauk pauk, pasta, sotong kangkung, sate ayam(ni marveles jugak) , kambing golek (paling marbeles daging lembut gile kuah sangat sedapppppsss), ABC, deserts etc.

20130801_193323

 

Ni first round.. tapi kite ni puasakan.. bukan larat nak makan banyak – banyak.. so amik sikit itu sikit sana sikit untuk buat rase je..

20130801_193346

 

Tada… kambing golek yang sangat lembut dan kuah yang sangat marbelessssss…

20130801_193524

Highlight adelah butter mantis prawn dengan udang celup tepung yang  marbeles.. dah la udang besar besar kemain.. First time dapat buffet udang besar gadang macam ni.. Memang puas hati la meratah udang je.. pastuh mulut gatal sebab alergik.. kekeke

belasah je!

Alhamdulillah.. memang murah rezeki puasa tahun ni.. kitorang pergi ni ari Selase so weekdays tak la full sangat tapi penuh jugak semua meja.

Next time bole pergi lagi =)

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.