T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

The Face Shop Clean Face: Oil Free BB Cream & Clear Away Spot

on February 6, 2014

Hari tu singgah Setia City Mall acik borong barang-barang muka yang dah habis. Now memang pergi kerja dah tanam azam nak at least sapu la BB cream ngan secelet blusher di muka sama itu lipstick.. Taknak togel macam pekerja Indon kotss..

20140101_170427

Btw yang Palmer’s Therapy Oil tu beli untuk anak dara ku. Kaki sensitif sangat. Asal kena gigit nyamuk je memang terus jadi bintat and bila dah hilang bintat terus jadi hitam setompok. Bayangkan la dah 2 tahun semua spot kena gigit nyamuk jadi hitam?? Memang kalau orang tengok kaki dia dah kate mak bapak dia ni macam mendera anak kan tompok-tompok kaki. Padahal memang very the sensitive skin. Cuma nya Alhamdulillah dia takde eczema ke apala kan. Tu acik dah bersyukur sangat kots.

Bedak Pixy memang compact powder sejak zaman anak dara giteww.. Dah tu mahal-mahal pun tak sesuai buat apa kan? Pakai je la yang tak sampai RM20 ni muka tetap menawan and boleh cover segala mak nenek jerawat hehehe..

20140101_170452

Beli masa promosi The Face Shop Buy 1 Free 1. Good deal tho!
both dalam RM45++ so dah jimat dah. Sebelum ni masa kat Korea memang guna BB Cream Oil Free ni. Padahal kat Korea dulu harga dia dalam 4000 won je kot pfttt tapi susah nak jumpa dekat branch biasa so kena order online. Tu yang meleceh sangat nak membeli BB Cream ni.

SO far untuk muka yang oily ni memang sesuai then now memang duduk dalam aircond je la kan so lagi tahan la.. kalau kerja kat luar panas terik memang tak yah pakai apa-apa la..

Coverage memang sheer sangat so kalau sekali pakai setakat jerawat batu memang akan nampak :p

Cumanya pakai BB cream ni rasa light sangat muka macam just pakai moisturizer je la.. tapi mmg meminimizekan pore..

Acik memang beli ni jela next time sampai jumpa yang lagi bagus πŸ™‚

20140101_171218

20140101_171244


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.