T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

[Review] Restoran Makanan Laut Yeo Sekeluarga, Gelang Patah

on May 5, 2014

1 May kami sekeluarga buat trip ke JB bawak anak-anak ke Hello Kitty Town dan Little Big Club keesokan harinya.

Kami bertolak pagi Khamis dari Putrajaya dan sampai JB petang gitu. Terus check in homestay di Taman Nusantara, Nusajaya. Tak jauh dari bandar kalau guna highway and ke Legoland pun.

Malam tu memang dah riki-riki nak makan ke mana. Suami saya yang sangat bijak lagi genius rekomen makan kat Restoran tepi laut katanya. Macam tau-tau aje.

So dengan GPS, kami selamat sampai kat area restoran terapung tu.
Memang masuk kawasan kampung ke dalam jugak dalam 1-2KM.
Tapi masa kami pergi tu ada banyak kereta jugak yang menuju tempat sama. SO tak berapa seramlah.

Alamat:

Jalan Tanjung Kupang, Gelang Patah, Johor, Malaysia

Actually ada 2 restoran yang anda boleh pilih. Restoran Saujana atau Restoran Yeo.
Kami pilih Restoran Yeo sebab abah cakap dulu kecik-kecik kita macam pernah makan Restoran Saujana.. mana-mana pun rasanya sama kecuali Restoran Yeo pemilik dia Cina Muslim so mostly masakannya berasaskan makanan style cina lah.

Kami order:
Nasi putih 3 set
Siakap masam manis 1
Siakap stim 1
Butter prawn 2 set
Sotong celup tepung 2 set
Sayur campur 2 set
Kailan 2 set
Tom Yam 2 set
Air Tembikai 1
Air laici 2
Otak-otak
(untuk 15 orang makan termasuk budak-budak)

Total bil?
RM300

Alhamdulillah.. Kuantiti lebih dari kebiasaan tapi nilai sama macam selalu kami makan di KL/Selangor.

Ikan udang semua segar-segar memang fresh habis.

Next time boleh pergi lagi =)
20140501_194441

20140501_194445


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.