T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Selamat berpuasa

on July 1, 2014

Sekejapnya dah puasa kan…

hari ni dah hari ke 3 puasa…

 

Tahun ni azam taknak habiskan duit dekat bazaar..

Sehari sebelum tu memang dah stockup barang dari Tesco

 

So basically buat resepi simple-simple je..

Menu berbuka hari 1st & sahur hari ke -2 (masak lebih)

Ikan jacket(cencaru bakar)

Sayur kobis masak lemak

Sambal kentang goreng garing (Boleh order dari saya)

 

Menu berbuka hari 2nd

Ikan jacket masak sambal (lebihan ikan dari lauk semalam)

Kobis bening dengan chiken ball

Kuih-muih beli di gerai bawah

Air tebu (lupa nak minum bawak ke sahur)

 

Sahur hari ke 3

Ayamas BlackPepper chicken

Kobis bening semalam

 

Alhamdulillah..

Hari ni plan nak masak kari ayam pekat…

nyam nyam =)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.