T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Cuti-cuti di A’Famosa

on February 2, 2015

20150124_162746

 

20150125_095803

 

Private pool di bahagian luar banglo

20150125_130131

Interior dalam rumah(sikit je ambik gambar sebab bz sangat berseronok)

Pada 17hb Januari adikku sah menjadi isteri kepada suaminya dan majlis nikah dibuat kecik-kecik je dekat rumah parents . Yolah.. tuan punye badan just nak majlis kecik-kecik so kita ikutkan aje.

Bertandang belah Melaka pulak minggu depannya 24hb Januari 2015. So disebabkan tak pernah stay A’Famosa gigih aku carik high and low untuk rate paling menawan hati sebab fikir-fikir baik sewa homestay dekat banglo area tu je so nenek acik acik and cousins bolehla sambil hantar kenduri sambil bercuti ye dok. Bukan selalu pun.

So cari punya cari dapatla rate bagus dengan akak Nana (hai~~ akak Nana~~~~) . Actually kenal Kak Nana pun dari  blog Gediks ni.. hehehe dari takde anak sampai ade anak sampai pergi Pureen warehouse same-same.. gilo ah. hahaha

Ok berbalik rate yang kak Nana rekemen kan tu memang murah gila kalau compare banglo lain punye rate. Dah lah  takde waktu check out. HOMAI gile best..

SO setuju terus and book date siap-siap.

JUMAAT, 23 Jan 2015

Jumaat 23hb nye tu pulak half day lepas pergi check up di KPMC Puchong.

Kemas beg tunggu daddy balik terusss gerak pergi Melakau..

Abah & Mak dah sampai dulu lepas ambik adik  kat PLKN Port Dickson.

Untuk malam Jumaat tu Uncle Nizam & Ibu dah tolong bayarkan so duduk di Condo D’Savoy 3 bilik. Tak silap RM400+ rate semalam.

Ok sangat-sangat jugak and tak ramai orang. Maybe sebab awal tahun lagi dan bukan waktu cuti sekolah. Kitorang sampai pun dah pukul 9-10 malam kot.

Bilik and ruang tamu semua ada air cond. Tuala , sabun bagai provided hokeh. Puas hati laa and luas budak-budak ni main kejar – mengejar / menyepah.

SO pengantin siap dari Condo D’Savoy la dan esoknya janji dengan rombongan pukul 12 di entrance A’ Famosa

SABTU, 24 Jan 2015

Pagi-pagi Ayah Nizam dah keluar belikan breakfast. Mekacihh.

Pukul 10 macam tu janji dengan Pak Andak (Uncle Rashid) untuk ambil kunci Banglo so balik dari kenduri boleh terus pergi banglo pulak.

Jauh ke dalam jugak dari Condo D’Savoy tu dan bila masuk memang puas hati sangat semua serba serbi cukup.

Bayangkan kami yang berkereta banyak tu muat tidur ade 4 bilik and ruang depan tu penuh.

Bantal, towel, selimut, toto kemain semua cukup tak payah keluarkan pun toto kitorang bawak dari rumah.

Malam tu start bakar buat bbq. Beli barang-barang dekat Giant Tampin tak jauh sangat dari A’Famosa tu. Tapi make sure la beli segala barang sebab A’Famosa tu memang dah ke dalam sangat nak keluar pun dah malas.

Budak-budak la paling suka berapa kali terjun masuk dalam kolam entah. Dah kolam depan mata je kan. Lapar naik lepas tu terjun balik.

Bilik semua aircond kat ruang tamu pun air cond.

Periuk nasi bagai semua ada.

Banyak gambar nak upload tapi nanti dulu lah..

Sesiapa yang berminat nak dapat info sila email ke basirah@gmail.com ye


7 Responses to “Cuti-cuti di A’Famosa”

  1. zai says:

    hi sis. boleh bg detail owner villa tu? ingat nak g bercuti ke sana jugak. hehe
    sy pun dah email ke basirah@gmail.com untuk detail 🙂

  2. ain says:

    Salam..boleh dpatkan contact owner tu…tq

  3. zura says:

    Salam sis..boleh sya tau..apa no. Owner dekat afamosa tu yer..tq

  4. fairuz hamzah says:

    salam boleh bagi contact number owner villa tu tak…bleh msg saya 013-2558697 tq

  5. Lily says:

    Salam, boleh bagitau nama owner n contact number. Saya nak book utk family holiday.

  6. Rose Azura says:

    As salam..minta no.contact owner banglo afamosa tu..bole sms/whatsapp sy 0192555093

  7. […] Link sini : www.gediks.com/2015/02/02/cuti-cuti-di-afamosa/  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.