T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

[Pregnancy] 30 weeks check up @ KPMC Puchong

on March 2, 2015

Since antenatal check up dicover dengan jayanya oleh company husband so mari kita menggunakan peluang yang ada.

KPMC Puchong sepelaung je dari office so dari awal pregnancy sampai 30 weeks dah ni memang buat check up dengan Dr. Siti Aishah @ KPMC Puchong je.

So far Doc perempuan ade 2 , Dr Haslinda (yang buat D&C dulu and Dr. Siti Aishah ni)

Saja pilih Dr. Siti Aishah pulak sebab dia gynae baru kat KPMC selain few doc lelaki lagi.

Kali ni memang niat dah nak mintak Doc perempuan yang check up je. Taknak lah pilih Doc lelaki.

Macam biasa check urine check BP (rendah pulak nurse cakap this time) then Doc scan nak tengok. Kat KPMC ni memang everytime check up doc akan scan tengok and ukur gune machine je.

Since GDM, doc memang check detail sikit lah.. sama macam time Maryam dulu.

So far baby M aktif sangat sampai boleh terase macam dia lagi aktif dari Kakak M. huhuhu T.T

Doc scan doc cakap air ketuban punya readin tak berapa cantik.. In fact dah border line dah 25. Tapi baby weight so far ok masih dalam fetus growth chart lagi.

Tapi salah satu sebab memang sebab GDM la. Cume pelik time kakak M takde pulak sebut pasal air ketuban banyak ke apa padahal memang besar pun perut sampai ade orang ingat mengandung kembar πŸ™

Tapi doc cakap tak payah risau sangat just control makan je and tak payah insulin lagi for now.

Kena check up lagi 2 weeks time.

Mommy daddy harap baby M sihat-sihat je sampai kita jumpe few weeks lagi..Inshaa Allah moga diizinkan Allah SWT .

Mommy tau baby M ni lagi tough dari kakak M.

=)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.