T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Check up 37 weeks @ KPMC Puchong

on April 30, 2015

Hari Selasa 14/4 lepas kerja macam biasa pergi check up untuk 37 weeks..
Macam rutin biasa nurse ambil tekanan darah bacaan itu ini then jumpe Doc Siti Aishah.

Once nurse Yani panggil masuk.. Doc Aishah tanya sihat ke tak? Dengan laju aku jawab saya rasa berat sangat-sangat la doctor.. macam tak larat sangat dah rasa. Tiba-tiba je rasa perut saya makin besar melampau..
Doc Aishah pun cakap aah la saya tengok perut awak macam besar sikit..
Mari buat scan dulu..

Lepas Doc scan kire tu kire ni doc cakap baby nye weight dah jadi 3.6kg estimate! OHMG! πŸ™
Muka Doc Aishah macam agak risau walhal last 2 weeks Doc kata berat 2.6kg je.. in 1 week terus naik 3.6kg !

Aku dah cuak tapi macam biasa.. Pengalaman ni sama je macam time kakak dulu.. cuma adik ni awal sikit pulak pembesaran dia.. hihihi

Saya suggest kite czer la sebab situation dia sama macam last pregnancy tapi cuma kali ni tambah dengan 1st pregnancy dah czer. Plus.. BSP result pun tak cantik dan makin tinggi.

Doc cakap kalau boleh secepat mungkin sebab takut baby makin membesar lagi.. memang rapid betul tumbesaran adik ye..

Doc cakap buat HCG dulu.. so far baby aktif cuma dah tak berapa aktif sebab dah sempit kot.

Doc suruh call husband and bincang bila boleh buat..

Kami sepakat pilih Jumaat memandangkan hari ni dah Selase then apa pun tak kemas lagi tak ready lagi T.T

So kali ni kire Emergency czer due to GDM mother & previous pregnancy.

Mommy berserah je kepada Allah SWT semoga semua selamat..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.