T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

[Part 3] Pengalaman bersalin di KPMC Puchong

on July 13, 2015

Ternampak komen pasal total bill masa bersalin dekat KPMC Puchong tu..

Matilaaa dah nak raya baru update.. hehehe

ni gigih korek gambar 3 bulan lepas semata-mata nak share sebab orang yang tak tau mesti rasa mahal je nak pergi KPMC Puchong ni.

Bila nak discharge tu , ada admin yang datang bilik cakap bil sekian-sekian.

Untuk mommy, since company daddy cover RM5k so lebihnya baru kena bayar.

20150419_121922

 

Total bil RM6,444 untuk mommy dan upgrade bilik sekali untuk 3 hari 2 malam

20150419_121933

 

Dan additional RM400 untuk baby M sebab dia kena tahan dekat nursery 2 malam sebab kan hypoglycemia iaitu low blood sugar level masa lahir. Ni common kes untuk mommy yang ade GDM.

Masa kakak M tak kena pulak maybe sebab GDM mommy tak berapa tinggi sangat. Yang time baby M ni memang tinggi sebab tu doc suggest emergency c-sect je sebab at 36weeks estimate weight dah almost 3.8kg .. PENGSAN.. -_-

mommy lupekan jelah hasrat nak beranak normal sebab dah tentu-tentu sangkut plus baby M bahaya pulak dalam perut ape-ape hal kan.

Dengan servis dan segala layanan, memang alhamdulillah puas hati sangat-sangat dengan KPMC Puchong.

Mungkin aku ni tak banyak songeh sebab pernah beranak dekat HUKM yang semi-gomen sebelum ni and bila dapat dipamper dengan layanan biase2 pun dah rasa cukup terharu sangat-sangat.

SO far sampai sekarang pun baby M akan check up dengan doc Norazuwan..  Yang paling suka pergi KPMC ni sebab semua cepat compare buat follow up dekat Columbia Asia Puchong.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.