T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Bercuti ke Colmar Tropicale French Theme Resort , Bukit Tinggi, Pahang 1

on January 26, 2016

Ya Ampun.. basi sangat dah cite ni bulan 9 tahun lepas baru nak cite kat sini.. takpela untuk tatapan di masa akan datang.

Sempena jerebu ingat nak pegi ler tempat tinggi tinggi sikit sambil-sambil berjalan.. Sudahnye nak yang dekat tapi tinggi.. Tak Genting.. Bukit Tinggi la rase-rasenye..

Lagipun tak pernah sampai sini so gigihlah mommy booking bilik dari Agoda. Rasa macam tak sampai RM200 la.. dapat murah je time tu sekali dengan discount Maybank.

Preparation untuk 4 orang:
Trip to Colmar Tropicale
26/9/2015 – 27/9/2015
Travel hours: +1 Hour
Check in time: 3PM but can check in early
Check out time:12PM

To bring:
Clothes
1- Swimsuit daddy & kakak (KIV)
2- Baju tidur lengan panjang X 1
3- Baju siang lengan panjang & seluar panjang X 3 pasang

Misc
1- Mosquito patch
2- Ubat nyamuk
3- Patapum
4- Plastik nak tapau breakfast
5- Plastik baju kotor
6- Toiletries – berus gigi & ubat gigi mommy, daddy & kakak , sabun mandi adik & kakak
Food
1- Roti & Tuna
2- Maggi cup
3- 3-in-1 coffee
4- Cutleries
5- Jajan & Biskut

Jangan main-main uols.. Nak pergi Bukit Tinggi sedepa dari rumah pun ade list.. kah kah kah..
Tapi memang aku style lagu tu la.. Nak pergi mana-mana kena ade list sebab nak mengemas untuk 4 orang..
Boleh jem otak kalau main ingat-ingat kat kepala je..

 

20150926_124721

Sinki

20150926_124658

Bath tub + shower skali ..toilet belah kanan takde gambar pulak.. luas jugak la bilik air dia ni..

20150926_124541

View dari tingkap bilik.. memang betul-betul belakang pentas.. time muzik tu memang dengar tapi takdela bising melampau-lampau sampai tak boleh tido sebab bilik tu macam ala kalis bunyi jugak la..

20150926_124455

Jadi katil King bila twin dirapatkan..hehehehe…eh eh oren nye seluar dikkk

20150926_124448

View dari depan bilik air

20150926_124441

 Ni pulak opposite sebelah katil

20150926_170727

Kakak kalau tido hotel memang benda ni je dia carik nak buat main.. macam takde benda lain nak main.. hahaha

Dalam phone memang ade gambar dalam hotel je.. sambung ….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.