T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

[Review] Empire Steamboat, Gem In Mall, Cyberjaya

on May 9, 2016

Last Khamis mommy berpuasa and teringin nak buka puasa di luar. So terus ajak daddy datang sini..

Dalam Cyberjaya tapi memang dah penghujung Cyberjaya dah ni. Terletak dalam Gem In Mall, which mall yang sangat – sangat baru and tak banyak pun kedai dalam tu.

Kami pergi untuk sesi dinner RM25++ per pax . Budak bawah 9 tahun eat for free so total dalam RM54++ untuk 2 orang je.

Rasa untung sebab 2 kenit ni makan banyak juga.

Once dah bayar boleh pilih nak soup base or nak tom yam base untuk kuah. So kita ambik 1 soup biasa yang tak pedas and 1 soup tom yam lah.

Ada 60 jenis makanan boleh pilih tak termasuk ready made food macam last time ade mee goreng, ad some wedges and goreng-goreng lain, ade dim sum station, ada salad station, ada sushi juga ada desert ada buah-buahan ada ice cream ada air sejuk air panas..

semua ada..

Tapi masa dtg hari tu macam tak sempat nak makan semua sebab bila ade 2 kenit ni makan pun jadi tak keruan okay.

Next time kena repeat makan tapi nak pergi berdua-duaan je baru boleh makan dengan tenang.

So far kedai pun luas and rasanya kalau weekend mesti lagi ramai.

Kedai bersih cuma ada lalat juga la sebarang seekor 2 yang mengacau konsentrasi nak makan tau.

Untuk dinner ni time dia start dari 6.30pm sampai pkl 10malam la dia nak tutup dah.. selagi boleh makan sumbat la ..tapi make sure la habis ye.

So far memang recommended la untuk kedai steamboat yang proper dalam mall macam ni. cuma grill grill tu takde ye.

Gambar update soon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.