T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Daddy’s little rockstar :)

image

1 Comment »

Maryam @ 3 months!

image

Mommy and daddy loves you baby

No Comments »

Her milestone

Finally..! Today is mommy’s first day at work after almost 2months++..
so mommy takde kerja lagi ni ..
amik kesempatan nak update Maryam’s milestone..
baru perasan dari dia lahir takde pun letak gambar dia..
too bad..
sebab gambar – gambar ni akan jadi kesayangans when she grows up nanti..

Last check up at 38 weeks.. 1 day before =) .. look how big my tummy back then!! arghhhhh :p

Day 1 – Few hours after went out from the Operation Theater .. muka pun kembang lagi.. eeee pipi tuu mommy gerammm lahh

1 month / 1st time check up/vaccination – tak cukur jambul lagi ni.. lebat kemain rambut.. kiki..  Maryam tak nampak macam 1 bulan.. nampak dah few months dah!

2 months/2nd check up/vaccination – dah cukur jambul tapi rambut cepat betul tumbuh… tak boleh biar panjang sangat nanti Maryam panas.. Maryam ni puteri lilin 🙂 time mommy pregnant pun mommy tak pakai selimut tidur dalam aircond.. time pantang pun sama.. mommy selimut dia tak nak bedung taknak selimut… panas!

Latest gambar – hobby baru main saliva dia… beriya mommy and daddy lap air liur tu.. takpelah nak.. main lah if itu yang buat you happy.. mommy n daddy loves u so so so much!

1 Comment »

Helo Mak Long

Lepas cakap dengan ibu.. ibu pass dekat Danish..

Danish : Helo Mak Long! *dengan nada excited habis*
ML: Helo Danish! Buat apa?
Danish: Main tajam-tajam ni haa..
ML: ?? HAA? Main apa?

Ibu ambik tepon jawab balik.

Ibu: Ni haa dia main cucuk-cucuk penyangkut baju.tu yang tajam-tajam la konon..Marah dia Mak Long!

Pass balik telefon kat Danish

ML: Ohh Danish main tajam-tajam yeeee?? Nanti Mak Long marah nak?
Danish: Takkknakkk

Ibu menyampok dari belakang suruh tanya Mak Long nak balik bila.

Danish: Mak Long nak balek kee?
ML: Aah Mak Long nak balekkk..Danish nak hadiah ke taknak?
Danish: NAKKKKKKK *siap jerit-jerit*
ML: Yela. Rabbit besar(patung rabbit besar) Mak Long Danish nak ke?
Danish: Uuu rabbit beca(besar) NAKK NAKK! *jerit-jerit lagi*
ML: Ok nanti Mak Long bawak balik. Ok Mak Long dah nak letak tipon ni.Bye Danish..
Danish: Bye Mak Long.Muah muah.gunite~
ML: Goodnite???? Eh pkul brape ni???
*Danish dah blah terus blah main-main*
Ibu: Nye memang.. kalau babai je tak kira siang malam mesti goodnite.. tah napa tah..
ML: hahahahaha…adaaa kaa goodnite?? Pukul 5 petang laa baru~

—————————————

Aunty cakap Danish suka cakap “Aku lecingg kang!” hahahaha.. maksud dia “Aku lesing kangg!”
amboi2 berani la kau nak lesing Mak Long kang…
tunggu la Mak Long balek..
tengok sapa kena lesing..
hahaha

tak sabar nak jumpa Danish domok-yang-tak-berapa-domok-sebab-demam!

No Comments »

Danishla Gemok!

dan

*gambar raya 2009*

Berjaya Skype dengan Danish semalam..
Ibu nya adalah buta IT lalu Mak Long lah kena buatkan ID untuk ibu..
har har har..

Sebelum tu guna YM saje..
lalu membuka webcam..
Nampak Danish mulut gerak-gerak tapi too bad tak dapat dengar..

Then Yoyol message ikut YM..

Yoyol: Kau nak tau ape die cakap?
Aku: Apa?
Yoyol: Hoi Mak Long! Tak dengar ke?
Aku: hahahaha bertuah punya budak!

Pastu nampak lagi mulut Danish cakap-cakap sambil pandang-pandang webcam..

Yoyol: Dia tanya kau.. Mak Long kat mane tu?
Aku: hahahaha..kalo Mak Long cakap pun macamlah tahu kat mane..
Yoyol: Hahaha tula pasal..

Amboi-amboi..
kau baru 2 tahun berapa hari je dah pandai-pandai nak hoi aku ye..
tapi memang..
hishh dah pandai cakap sekarang ni..
laju and ringan aje mulut die tu tau.
Mak Long kepit dengan chopstick baru la padan muka kauu..

Then try Skype pulak..
so bolehlah dengar dorang cakap-cakap..Ticha pun ade jugak.

Aku: Danish gemoknyaaaaaaaaaaaaaa *sambil buat-buat muka terkejut*
Danish: Mak Long lah gemokkkk..
Yoyol: hahaha
Aku: Haa??? Danish la gemokk..
Danish: Mak Long laa gemokk..
Aku: Mak Long kurus ok. Danish gemok ke kurus?
Danish: Kurus..
Aku:Ibu kurus ke gemok??
Danish: Kurus..
Yoyol: hahaha ibu kuruskan??
Aku: Ah takde takde..Danish gemok jugak..
Danish: *main-main malas nak layan aku dah*

hahaha cis..
tape kau..
aku gemok-gemok pun kau ikut genetik aku la kan kan kan..

Tapi macam tak sangka plak..
dulu Skype tak pandai nak cakap-cakap lagi..
sekarang ni..
ewah-ewah mulut dia..
laju aje bercakap..

Dah pandai kira 1 sampai 10 tak pelat-pelat (Alhamdulillah tak ikut Ibu kau yang pelat sampai sekolah tadika tu kan)

Dah pandai menyanyi lagu Air Pasang Pagi dengan betul and part “bunga manis” dah upgrade jadi “bunga melur”..

syabbbas bette. *ala-ala Hindustan*

Tak sabar nak jumpa Danish ! 🙂
tunggu Mak Long balik okey??

1 Comment »