T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Danish dipijak ibu

P1010001

Ibu sedang memijak Danish.. haha tapi xde la betul2.. saje tekan2 sikit je belakang die ni. .jangan salah sangka pulak ye

kang ade plak org report cakap adik aku dera anak sniri pulakkk lepas tengok gambar ni kan..

Ni lah akibat kalau nampak Atok asik mintak Acu ke Mak Ngah ke Ate ke Opah Alam tolong pijak badan Atok ..

hahaha..

cucu pun da ikut..

sibukkk jugak nak suruh orang pijak die..

EYH?

Mak long pun selalu suruh Danish pijak belakang Mak Long after Mak Long balik dating lame-lame..

hahaha πŸ˜›

Mak Long rindun gerammmm gila kat anda lahhh πŸ˜€

No Comments »

Walau sekejap..

IMG_2153

*gambar tunggu encik abang i escort tunjuk jalan kat Temerloh nk pegi kenduri πŸ™‚

Angah..

Eventho ape yang kau dah rase untuk 1-2 bulan lepas ni..

kau patut bersyukur sebab Allah bukak balik hati kau nak terima lelaki..

Aku tau mak la orang paling gembira sekali bila dapat tau sebenarnya kau bukanlah patah hati terus lepas kes bertahun-tahun tu..

Maklah orang paling sibuk tanye aku tanye Dida tanye Yoyol kot-kot kau ade bf ke belom..

Dan aku rasa mak lah orang paling happy bila kau cakap kat mak yang kau da ade yang punye last week..

and aku pun happy for u too..

Tapi mase depan tu for sure la kite pun tak tau camne kan..

and aku sedih bila Dida msg ym cakap kau nangis malam orang tu cakap kene lepaskan kau.

Aku memula marah jugak tapi aku rase orang tu ade sebab dan aku suroh kau setel baik2..

Mungkin Allah nak kau rase perasaan yang dah lame kau tak share dengan orang tu.

Takpelah..bagi aku senang je..

semua orang ade jodoh.. dan kalau dah jodoh takkan ke mane..

dan semua orang pun tak tahu bila jodoh kite ditemukan..

So for now..

head up..keep walking.. πŸ™‚

adik beradik kau ni will always support u ok?

at least..

aku tau la kau tu masih ade hati nk bercinta kan πŸ˜›

IMG_2171

*gambar kat surau/masjid kat Temerloh..

p/s:Β  Kakak dia bukak kaunter .. sapa nak apply jadi adik ipar sila-sila..Β  =)

9 Comments »

Kronologi Kamera..

Di suatu petang nan indah…
Mak Long telah mengeluarkan kameranya dengan bertujuan untuk mengcheck batteri untuk bbq keesokan harinya..
Tiba-tiba Danish naik ke tingkat atas dan terus teruja bila nampak Mak Long pegang kamera.
Danish: Mak woongg~~ Nak ~ Nak~..
Mak Long: Ok ok Mak Long amik gambar Danish ye?? Danish pegi berdiri sana.. dekat tilam tu pegi..

Danish lalu berlari bersungguh-sungguh
IMG_2430

Mak Long: Ok.. peace Danish peaceeeeee…*KLIKKKKK*
Danish terus berlari-lari mendapatkan Mak Long sambil bising memokak2 nak ambil gambar jua.. Dengan berat hati Mak Long pun bagilah anak buah die yang sorang tu sambil pengawasan melampau ketat sebab takut kamera die terjatuh ke ape la kan.. tp feeling dah ade tu.. ..

IMG_2432

Danish: Danish nak amek gambar anjing Auntie..
Mak Long: Haa amek amek… *KLIIIKKK* uuuu pandaaaiinyee Danishh amek gambar anjing Auntie!!!.. Ok dah!
Danish: NAKKK AMEKK LAGII…nak ambik tilammm…*KLIKKKK*

IMG_2436

Danish : Uuuuu lawanyaa Danish amek tilammm…*wide grin*

IMG_2438

Mak Long: Atannn!! Tengok Danish ni Along nak mandi..Danish main dengan Ate plak ok.. Mak Long nak mandi..

Danish: Danish nak amek gambar banyak-banyak~~ *sambil menyanyi keriangan*

IMG_2439

‘Masterpiece’Β  #1

IMG_2443

‘Masterpiece’Β  #2

IMG_2444

‘Masterpiece’Β  #3

IMG_2445

‘Masterpiece’ #4

IMG_2446

‘Masterpiece’ #5

Tiba-tiba …PANGGGGGGGGGG!

Opah lalu jerit…

Opah: Danishhhh! habis kamera Mak Long tuuuu…

Tamatlah riwayat Kamera tu kejap…..

huhuhuh sroottt sroooot… *nangis*

2 Comments »

Si Domok yang kuat bercakap

IMG_2182

IMG_2166

Semalam lepas bangun tidur dari tidur yang boleh dikatakan tidur melampau enak lepas percutian 3 hari 1 malam ke Ulsan..

Mak cakap Danish ada di Shah Alam.. OH excited pula! terus mak loud speaker bagi cakap dengan Danish.

Mak Long: Hello Danish….

Danish: Mak Long! Kapa kapa kapa kapa kebangggg(maksudnya kapal terbang)

Mak Long;*gelak-gelak* haa Mak Long naik kapal terbang tinggal Danish hari tu ye.. Danish dah mandi belum?

Danish: Sudahhh..*sambil dengar bunyi dia gigih kunyah2 krup krap krup krap*

Mak Long: Danish makan apa tu? bunyi-bunyi…

Danish: Makan kopok pahit pahit pahit~~~~~ *krup krap krup krap*

Mak Long: Hah? keropok pahit??

Opah: *menyampuk dari sebelah* Ni Danish ni makan keropok empeng ni ha. tu yang pahit agaknya tu..

Mak Long: Ohh patutlah pahit.. Danish!~ sedap ke tak sedap?

Danish: Tak cedapppp~~ *sambil bunyi krup krap krup krap*

Mak Long: Aik? cakap tak sedap tapi kenapa makan???? *gelak gila*

Danish: *gelak manja-manja sambil terus suara tak dengar*

Opah: Itulah.. kata pahitlah apalah tapi makan jugak…*opah giglings*

Danish: Mak Long! Ada rabbittt~~~

Mak Long: Iyaa??? Ada berapa ekor?? *saja tanya walaupun Dida dah beritahu*

Danish: *start kira* Satu…duaaa…* Mak Cu menyampuk empatlah* ..EMPATTTT!

Mak Long: Sapa beli rabbit?

Danish: Atok beli rabbit..

Mak Long: Sapa punya rabbit tu?

Danish: Danish punyeeee~~~~~~

haha lawakk okk.. kalau dengar dia cakap lagi lah lawak. hishhh geram!!.. rasa nak cubit-cubit pipi gebu tu..

Borak borak ngan mak .. mak cakap Atuk yang tak bagi balik dulu.. hehe Atuk rindu la tu.. Boring kot time semua orang pergi kelas/sekolah/kerja nanti abah sorang-sorang tengok pokoklah, tengok ayamlah, tengok rabbitlah..ni ada Danish ni boleh la Danish teman Atuk pegi ambil Opah, hantar Ate pergi sekolah, pergi ambil Mak Cu kat sekolah.. patut lah Danish suka betul duduk Shah Alam ye..

p/s: Kalau Yoyol pos Danish kat sini boley tak? hahaha

6 Comments »

Seiras

hehehehe.. oh GOD.. muke Danish seriess gilaaa mcm muke aku kecik2 okeh.. x tipu.. hahahaa..very scaryy..

anak kau kan yol?

mesti kau mengandung kan danish dulu kau suke tgk muke aku yg comel ni kan?

tula anak kau pun muke mcm muke aku.. har har har..

i miss him.

mak long sgt bz la this week and tidak la sempat utk berskype..

aku kene sungguh2 skype ngan die kalo x nnti die lupe okeh die ade makcik yg sangat comel di Korea..

no no.. since aku akan lame x balik jadinye kene la tayang muka gune skype..

the pic was taken by Dida mase dorang melawat Yoyol kat tempat keje die kat Plaza Alam Sentral tu..

edited: Not Alam Sentral.. hahaa aku series nak tulis SACC tapi aku tertaip Alam Sentral.. hahaha

2 Comments »