T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!

Tinggalkan nama dan email serta details so saya akan mintak rakan-rakan yang berada di Korea supaya tengok-tengokkan entry ni and update mana yang patut sebab saya dan rakan-rakan dapat track down kepada yang bertanya.

Terima kasih! 🙂

 

UPDATE 10/10/2011:

Untuk yang masih mencari tour guide di kalangan pelajar Malaysia yang belajar di Korea, boleh lah melawati laman web :

ppmkonline.net/tnt/

TNT maksudnya Travel N Tour.  Untuk pengetahuan semua, TNT ni adalah 100% di handle oleh student malaysia yang belajar di Korea dan mereka memang fasih betul bahasa Korea and nak bawak berjalan-jalan tu memang kacang sangat lah.. Sesuai untuk orang yang tak ikut tour and datang back packers atau yang mencari kelainan.. Macam sesetengah group ni memang ade spesifik tujuan datang ke Korea untuk borong barang-barang seperti brooch, kain sutera Korea untuk dijual di Malaysia. Memang better pergi dengan pelajar Malaysia sebab mostly orang yang menjual tu dah kenal dah kitorang ni as student Malaysia and insya Allah boleh dapat diskaun yang walaupun tak banyak.. sikit pun jadiklah kan..

Dalam TNT punye website tu jugak ada sekali package dia. Nanti adelah budak-budak tu arrange siapa yang nak meneman dan sebagainye.. dan Insya Allah kalau tak nak package mungkin boleh ambik tour guide untuk sehari or 2 hari.. Tapi harus lahh korang semua ingat.. dorang ni semua pelajar, dan mostly semuanya full time student dan bukannya professional tour guide.. so kadang-kadang ada yang bz lagi-lagi time waktu exam.. so memang susah sikit lah nak penuhi permintaan tuh kan..

So tak banyak cerita boleh direct email ke my_ppmk@yahoo.com

Tajuk tu kalau nak senang dorang nampak dan tak masuk SPAM boleh tulis tajuk email as [TNT] kat depan email tu. lagi cepat dorang dapat baca email korang.. lagi cepatlah dorang boleh deal dengan korang. =)

80 Comments »

Stokin bukan sebarang stokin

IMG_3625

IMG_3627

INI STOKIN COMELL~~~ muahahaha..siap ada bijik-bijik untuk anti slippery lah konon ..

akhirnyaaaaa~~ nak 1 tapi dah alang-alang beli kan.. ape kate kite angkut sekali 6?

BTW 5+1 ye abang..please dont say i shop too much..

ni adalah SALE.. diulang.. SALE..

kalau beli kat New Core Outlet semalam.. 1 pasang will cost me 2000 won but yang ini…

5+1 only cost me 5900 won + free delivery..

MURAHH SIOT!

setappp gilaaa pakai stokin camni..

sesuai pakai dalam rumah or bawak keluar.

Cuaca Korea sekarang menggila okkk..

Dan dan la nak sejuk belum bulan Disember lagi.. *sigh*

Sejuk ni bukan sejuk biasa-biasa ok..

tahap macam peak winter tu padahal sepatutnya winter tak boleh masuk lagi bulan November nih..

Dengan adanya stokin pelbagai kaler dan warne ini..hidup saya menjadi lebih ceria dan colorful dan seterusnya  saya boleh meredah winter kali ini dengan sangat bahagia sekali harap-harapnya <– ni ayat ni dah ready dulu before ada orang tanya kenapa nak kena beli banyak-banyak niiii???? 😛

p/s: Please sebarang order tidak diterima. Adik-adik aku pulak jangan suruh beli sebab confirm dah takde.. beli through internet ni ok..

p/s2: Tengah pakai stokin kaler biru muda.. auww comellnyeeeee kakistokin ni~~~~~~

6 Comments »

Jetlag?

Ahahaha..

takde maknenyeee

cume dilanda demam dan selesema yg melampau 2 days before balik Korea..

PADAHNYE??

Telinga menjadi bingung sampai la today..

how to do ah??

camne nak hilang kan ni???

omaigodddd..

rase x selesa sungguh!

en gacets ckp kene tunggu je.. it will recover sendiri..

hope so lah

kalo idak naya je mak jadi separa pekak noks!

okay..

maafla.. mmg blog ni takde terusik sangat once da balik malaysia..

MALASSS okk..

Malaysia is Malaysia.. ZILLIONS FUN!! enuff said..

dah la dengan kerosakan lens yg tidak disengajekan oleh Danish..

maka tiada la DIGICAM.. so no gambar la summore..

duno la still got warranty or not tp skrg agak malas nk check or whatsoever..

nanti2 la..

ok

time to sleep..

nk recover cepat kene tido byk!

coz next week kene menyambut TUAN BESAR dtg ke Korea..

hehehehe

2 Comments »