T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Update dari Puan Basirah..

Woahhh lama betul tak update la kan???
hmmm sorry wahai blogku.. dia pun dah naik menyampah dah..
so far hari ni macam ada masa terluang nak update blog ni..
sepatutnya sekarang tengah bz training tapi sebab web based training boleh la saye berjimba-jimba sekejapan..

Ni outfit untuk malam nikah. Baju simple je.. memang dedua baju kosong.. kita tak ambik off white.. dia antara off white dengan pearl white.. manik-manik baju ditambah sendiri oleh puan pengantin bersama wedding planner nye merangkap Dida Armain..

Sumpah ada cerita belakang tapi malas nak cerita. har har har.. biarlah menjadi rahsia.. ecehwah.. kau ingat kau siti lijah???

Tudung pun beli sajork.. murs murs okey.. mekap je bermasalah time tu.. memang kecoh 1 rumah.. muke orang tak biase mekap tebal-tebal (natural beauty gituee) ahahaa.. so aku dah la ngan gelabahnnye ngan katering tak sampai-sampai ngan mak andam stucked dalam jam.ngan laki ntah kat mana.. adoiyai.. tapi akhinye selamat jua ngan sekali nafas..

aku la time tu berpeluh berdebar melampau tapi orang tu ewah ewah.. laju betul dia ijab n kabul tuh.. tak bole bla.. ceh ceh.. saya selamat dinikahkan oleh abah sendiri.. and i knew abah was nervous too. hahaha its okay abah.. u got 3 more daughters to go!

Kita dedua memang takde plan nak merenjis bagai.. we got mini pelamin just to take pictures with family and friends.. it was a simple occasion actually.. cukuplah dengan budget yang ada. yang penting.. semua ikut pengantin..(akulah tu kan).. and semua pun happy.. yes got cacat sikit di sana sini which can be alter for the next event pulak next year time Angah n Ber..

Work? My 2nd week at my new place.. ppl are nice too but im still missing my old colleagues.. πŸ™ takpelah..manusia kena berubah untuk maju ke depan.. so i am looking forward but not forgetting my past and akan selalu pandang ke belakang bila saya menuju ke depan dan akan selalu tengok ke bawah bila saya ke atas.. thats how im going to live my life right now..

harap-harap lepas ni boleh selalu update blog with my current life.. hehehe πŸ™‚

1 Comment »

M to the I to da double S!

Our raya celebration yang last together-gether 2008 @ Inha University, Incheon, South Korea

Gambar ni macam pernah letak few years ago tapi takpelah.. hahaha *malas punya pasal*

I miss them so much.. Walaupun sekarang tetiga dah ada kat Malaysia but due to others commitment then tak dapeklah nak berjumpa or whatsoever.

Selalu through phone jelah..

We’ll never miss to remind each other pasal kenangan-kenangan of course di Daerim.. our first area we stayed when we arrived in Korea.. hahaha

tak pernah lekang senyum bila teringat pasal Daerim.. fun gilee ahhh!

We used to share stories back then.. sekarang pun.

Recently, I just found out something from Ratna and rasa bersalah selama ni di manekah aku tatkala si dia sedang berdukacita ? πŸ™Β  IM SORRY! πŸ™

I hope you feel better. Aku tak pernah lupa untuk doakan kesejahteraan kawan-kawan baik aku semua especially korang-korang! πŸ™‚

And yesterday, Syaz SMSed me cakap dia kena transfer Penang pulak maybe sampai pertengahan tahun.. haisehhh.. baru je plan nak gembira-gembira sakan with cik Farah yang dah lulus Mohor Besar(ayahanda dialah) nak drive and jalan-jalan.. ish ish ish..

and today(ok tipu..semalam lah patutnya).. i GOTCHA Syaz.. hahaha sorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyy babe!! tu lah akibat kalau pergi holiday tak bawak aku πŸ˜› hahaha no lah.. aku sengaje Gotcha kau sebab aku sayang gila kat kau.. we’ll wait if on air pagi nanti pukul 7 or 8 macam tu ke tak..hehehehe.. dengar cerita kau je pun dah terbahak-bahak gelak.. apetah lagi dengar sendiri.. haih.. im not sure die on air kan ke tak segment kau tu.. i hope JJ will put ur recorded GOTCHA laaaaa! hihi.. again.. I LOVE YOU! sebab tu I GOTHCA u πŸ˜› (anyone yang tak tau GOTCHA tu apa sila click kat link bawah ni ok?)

GOTCHA from HITZ.FM Morning Crew JJ and Ean! πŸ™‚

www.hitz.fm/special/gotcha/default.asp

1 Comment »

I miss you! :(

I miss them a lot :*(

i love u !

No Comments »

Happy graduation!

with Ain.Akma.Kak Emy.Huda amek gambar πŸ™‚

with Ruhil and Hana.ok saya berdiri atas tembok laaa.bukan dorg yg rendah~~Β  pfttt πŸ˜›

with huda n ain πŸ™‚

all the gurls ! opss auntie sharipah pun adee πŸ˜€

with INHA UNI bear that Akma gave πŸ™‚tepi kolam

To myself! hihi..

di kesempatan ini.. saya mahu mengucapkan berjuta-juta terima kasih to Akma.. yang sanggup ke sana ke mari usung kamera besar jadi photog of the day.. sungguh terharu.. ditambah pula dengan bear graduation INHA 2010 yang comel gilaaaaa.. SUKA TO THE MAX!.. i hope everything akan dimudahkan untuk anda selepas ini yea.. Saya dapat memahami perasaan melepaskan orang-orang terapat yang almost hari-hari nampak muka.Β  Sampai berapa biji ta** lalat atas muka die pun saya tau.. SAYA FAHAM!. HWAITING!!

Terima kasih to kak Emy .. yang walaupun sibuk nak exam TOPIK ni .. sanggup turun padang.. and thankssssssss untuk bunga comel tuhhh.. ehhehe than god bukan roses! macam tahu-tahu pulerr.. and the big chunk of chocolate! sajaaa la nii nak bagi basz makin gebu kan kann kannn.. hihi

Terima kasih to my babes Huda and Ain for the sweet rose(nasib baik seketui ajaaaa :D) and the chocs! huuhuhuh.. im gona miss u girls a lot!!..

Thank you to my Inha hubae(junior) for the lovely gift! SAYANGG KORANGGG!

To INHA girls yang grad .. HAPPY GRADUATION!!! kak basz mesti rindu time kita gelak-gelak dulu!!

AND to other juniors/seniors yang dtg ke INHA GRADUATION CEREMONY tadi pun terima kasih jugak.. πŸ™‚

And thank you so much to mak abah adik-adik sedara-mara family jauh dekat dan soon-to-be-my-husband.. THANKS A LOT!

oh.. and untuk pembaca blog ni (yang mostly nye senyap2 ajork but i know u all continuously reading my blog yang ntah hapo-hapo nih).. THANKS!

dan terima kasih kepada diri sendir sebab tak give up dengan diri sendiri and keep going till the end! almost 7 years tuhhh.. memang byk yg saya belajar sepanjang berada di Korea ni.. Tak mustahil i will come again .. sama ade for vacation or untuk mencari sesuap nasi.. Insya Allah.. πŸ™‚

HAPPY GRADUATION!

8 Comments »

ke Seoul

Semalam ke Seoul..ya Allah.. terok betul nak jalan time snow-snow ni ok.. dengan train nya yang slow + tak banyak.. since line train aku tu atas tanah, so bahaya lah kalau train ni nak operasi macam biasa kan. Yang train laju dari Dong-Incheon pun takdeee.. so i had to take the normal one instead!

and it took me almost 2 hours to reach Namdemun station ok! gheeshh.. salji dah tak fun ok! cukup-cukuplah tuu..

Jumpa Farid, Dzun and Fad.. dorang datang dari Jepun and mintak aku bawak ke tempat brooch dan membeli-belah sikit. Farid kawan sekelasΒ  masa sekolah menengah dekat Shah Alam while Dzun adalah kawan satu sekolah masa kat SAMURA. Fad baru kenal yesterday.

Tempat first kitorang tuju of course la makcik brooch then beli souvenir sikit-sikit then dari Namdemun gerak ke Myeong-dong. Jalan kaki je sebab dekat jelah.. tak jauh pun. Kat Myeong-dong carik Apple store sebab kawan diorang pesan nak beli iPod..

Lepas tu baru bawak pergi makan kedai jjim. Memula nak makan 해물탕(haemul-tang) err macam sup pedas-pedas sikit letak seafood kot.. err aku serious tak pandai nak terangkan..macam seafood stew kot.macam bawah ni.. ni gambar aku carik dari google ye..

*from google image*credit to the owner*

instead ambik haemultang aku suruh try ν•΄λ¬Όμ°œ which is the same dish yang aku selalu makan and ada letak gambar dalam entry-entry lepas.. jap carik balik..

haa yang ni : www.gediks.com/2009/10/24/makan-%EC%99%95%ED%95%B4%EB%AC%BC%EC%B0%9Cwang-haemul-jjim/

and si Fad tu pulak teringin nak makan ν•΄λ¬ΌνŒŒμ „(haemul pajeon) or seafood pancake or dalam BM senang adalah lempeng seafood… usually makan dicicah dengan kicap cair masin.like this:

*pic from google image*credit to the owner*

Bolehlah but the best jjim still yang aku makan dekat Ulsan tu. SERIOUSLY! second one of course dekat Sinpo market, Dong-Incheon tu. OMG perut adalah berbunyi-bunyi sekarang… sebab tengok gambar…. LAPAAARRRR..

Then dorang ajak pergi carik 반찬(Banchan/Panchan) sotong manis kering pedas. Lepas tu dorang nak beli seaweed masin. so dah alang-alang tu bawak je kat Shinsagae department store and beli terus je kat situ..sebab dorang nak naik Namsan Tower pulak.

So aku pun balik tidur Gochok.. Pagi bangun terus balik Inha sebab kena bayar bil..

8 Comments »