T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Snow at INHA University Part 1

Our pride, the plane.. so kesian… terpaksa cancel flight 😛

beside the frozen pond… serious cantik gilaaaaa..

another INHA University’s pride, the DRAGON.. mesti dia sejuk kat atas tu.. kih kih kih

thanks to Kak G sebab tolong ambilkan gambar.. baring atas snow memang heaven but annoying gila bila ice melekat-lekat and mula membeku dekat baju….

will upload another gambars later!! ^^

:27:

2 Comments »

Salji lebat di Incheon

Bukak pintu je, terkejut.. salji dah lebih dari pintu.. huhuhu

Keadaan dari depan pagar rumah.. salji sampai ke lutut.. *ok even lutut aku adalah pendek tapi still 20cm jugak laa tebal dia*

Keadaan yang kosong sebab salji lebat..kereta pun susah nak jalan..

Perjalanan balik dari kedai..lorong rumah..

Ketebalan salji pada pukul 11.30 pagi tadi..almost 20cm!

Memang tak pernah salji macamni…makcik kedai pun cakap..Incheon selalunya bukan macam ni.. Selalu area Gangwon-do je banyak salji macam ni..

Beg yang order online confirm tak boleh sampai hari ini.. huhuhuhu

Ish ish. snow aint cute anymore 🙁

5 Comments »

Akhirnya..

Balik rumah dari kelas ada email dari PPMK..

“Merujuk kepada perkara di atas, makluman penting ini ditujukan khas buat semua pelajar tahun akhir (batch 5 & batch 4) yang akan menamatkan pengajian pada tahun 2010.

2. Mengikut keputusan terkini, pihak JPA telah memutuskan bahawa tarikh penerbangan pulang pelajar tahun akhir di Korea Selatan pada kali ini ialah pada 26 Febuari 2010. Hal ini berikutan wujudnya beberapa masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan.

………….”

INHA UNIVERSITY GRADUATION DAY  will be held on 24th February 2010 i guess..

Untuk menambahkancerita pula..  will start my so-called career on 1st of March 2010( Alhamdulillah bersyukur rezeki interview pertama ^^ )..

bagus betul balik terus kena get readt untuk menjadi penumpang setia KTM dan LRT pulak (since saya tidak sempat pulang winter ni nak ambik lesen 🙁   huhuhu )..

haha

Terpaksa laaaaa joli sakan this coming winter holiday..

lepas tu akan kerja yang tak boleh ponteng-ponteng pula 🙁

Ya Allah harap-harap semua berjalan lancar..  AMIN..

Sekarang paling penting..

HABISKAN MY FINAL EXAMS!!

:desk:

3 Comments »