T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Dwenjang jjigae

Or nama lainnya soybean paste stew..
Setapppppp…
Lama dah tak makan..
Cume tak berapa lengkap sebab tak jumpa lala or kepah kecik-kecik macam kat Korea jek..
As usual laki mak tak boleh terima makanan ni.hahahaaa
Terpaksela makan sorang-sorang nyam nyam nyam ๐Ÿ™‚

P/s: rasa dia pelik and even korean pun ramai tak makan..

No Comments »

Nasi Goreng Kimchi again


simple je nak masak ni.. nasi + kimchi.. goreng ajor dedua.. pastuh garam sket..serbuk lada sket..sos cili sket.. peringatan ye..nasi ni memang masam.. sebab kimchi kan masam-masam sikit..so sapa tak boleh handle kemasaman dan kepelikan rasa kimchi pls do not try this.. i warned u ! ๐Ÿ˜€ sesuai dimakan bersama telur mata kerbau + tomato sos.

sesuai untuk orang yang berani mencuba makanan baru sahaja please… CUBALAH HARI INI!

err.. bagi yang di Malaysia..kimchi mungkin boleh didapati di Jaya Jusco.. saya raselah ๐Ÿ˜€


keropok panjang-panjang dari Terengganu.. sedap okay makan dengan nasi goreng kimchi tu.. pls abaikan yang kaler kurang menarik.. macam ni lah multi tasking… dedua nak masak sekaligus.. ngahahaha

12 Comments »

Makan ์™•ํ•ด๋ฌผ์ฐœ(Wang HaeMul JJim)

IMG_2743

IMG_2747

IMG_2748

IMG_2742

Ni memang plan yang unplanned!

bangun tido.. msg2 Nada and then tiba-tiba dedua lapaq..

minah tu memang dah lama teringin nk makan ํ•ด๋ฌผ์ฐœ so ape lagi..

memulakan aksi dengan call Jerry sebab nak belanje die lah..

da lame aku dan jua Nada mahu berbelanjakan Jerry sebab asyik orang yang bekerja tu belanja kan..

Then rezeki kak Emy online time tepat gila ah..terus ajak.. kak Emy pun tak makan lagi..

so berangkatlah kami ke ์‹ ํฌ ์‹œ์žฅ… Jerry cakap die pernah makan so layan je ah..

memang ternyata tidak menghampakan walaupun tidak dapat melawan ํ•ด๋ฌผ์ฐœ di ์ผ์‚ฐ(Ilsan) Beach, ์šธ์‚ฐ(Ulsan) pada cuti summer yang lalu..

nak compare ngan kat ์›”๋ฏธ๋„(Wolmido) hari tu memang hampeh!! Dah lah cair! tak setappp sangattt dan adalah mahal!

Kitorang ambik ๋Œ€(Large) yang berharga 42 000 sahaja.. iaitu jauh lebih murah dari harga di ์›”๋ฏธ๋„(Wolmido) itu..

haiwan binatang laut dalam tu pun adalah melampau banyak serta ketamnya adalah super besar dan super manis lazat…

ahaha LAZAT! enough said.. pedas tapi bagi aku tak sepedas melampau macam makan ํ•ด๋ฌผ๋–ก์ฐœ(HaeMul Tteok Jjim) katย  ๋ช…๋™(Myeongdong) bersama tunang tercinta yang juga pada cuti summer lepas.. yang tu bapakkkkklahhhhh pedas terbakar vontotss..

untuk ๋Œ€ tu aku rasa boleh makan 5-6 orang la.. sebab melampau banyak tapi adalah murah.. so tak kisah.. ngahahaha..puas hati..

4 Comments »