T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Akhirnya..

Balik rumah dari kelas ada email dari PPMK..

“Merujuk kepada perkara di atas, makluman penting ini ditujukan khas buat semua pelajar tahun akhir (batch 5 & batch 4) yang akan menamatkan pengajian pada tahun 2010.

2. Mengikut keputusan terkini, pihak JPA telah memutuskan bahawa tarikh penerbangan pulang pelajar tahun akhir di Korea Selatan pada kali ini ialah pada 26 Febuari 2010. Hal ini berikutan wujudnya beberapa masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan.

………….”

INHA UNIVERSITY GRADUATION DAY  will be held on 24th February 2010 i guess..

Untuk menambahkancerita pula..  will start my so-called career on 1st of March 2010( Alhamdulillah bersyukur rezeki interview pertama ^^ )..

bagus betul balik terus kena get readt untuk menjadi penumpang setia KTM dan LRT pulak (since saya tidak sempat pulang winter ni nak ambik lesen 🙁   huhuhu )..

haha

Terpaksa laaaaa joli sakan this coming winter holiday..

lepas tu akan kerja yang tak boleh ponteng-ponteng pula 🙁

Ya Allah harap-harap semua berjalan lancar..  AMIN..

Sekarang paling penting..

HABISKAN MY FINAL EXAMS!!

:desk:

3 Comments »

Melancong ke Korea-Melawat Inha & Beli barang di Homeplus

Lepas sampai tu..lepak-lepak dulu and ingat petang baru nak bawak jalan-jalan..
Mak bawak rendang! wehooooo ^^
masak nasi and abah mak nenek tido after solat.
penat la kot..
yelah..
6 jam okay dalam flight..
banyak sangat dah pengalaman saya jua menaiki kapal terbang dan asyik nak tidur aje walaupun dah tidur banyak dalam flight.

IMG_3045

Yes.. we got a big pond in Inha University..  haha konon besar  la sangat~~

IMG_3050

IMG_3053

enjoying autumn in my university..

IMG_3056

jangan terkejut.. memang University saya ada kapal terbang.. haha uni sapa ada kapal terbang lagi angkat tangan??

IMG_3070

Merentas Inha University untuk ke Homeplus .. Kat Homeplus beli barang-barang and tengok-tengok aje..
Tips untuk kenal budaya lain ialah dengan supermarketnya..
dari situ kita boleh belajar banyak benda..  what they eat.. how they eat.. what kind of products they use.. banyaklah..

10 Comments »

WEEEHOO

Yes!!
Tamat untuk kali ini~~ :cayo:
and ~~~
i was celebrating my last exam dengan pergi ke Homeplus (eh aku ade bitau ke Homever Inha ni da jadi Homeplus?) dan membeli-belah sweater and jacket for u-know-who.. :12:

Since laki aku adelah sangat kedekut dengan tidak mahu membeli sweater untuk diri sendiri maka aku lah yg beria-ia shopping kan baju untuk die (nnti ckup bulan sayang claim duit..muahahahaha) :27:

Jadi aku dpt le sambar 2 sweaters for him..ok kite tuka tujuan baju dibeli.. for ur coming birthday lah!.. hahaha so jimat la xyah beli PSP PS2 PS3benda2 lain… muahahaa jimat aku.. :31:

ohaku juge berjaye buat point card akhirnye.. so lagi rancak la weyyhh nak shopping kan kan.. hmm aku xde beli brg lain sbb aku tau kalau aku singgah ke bwh tu confirm melampau2 duit hijau (10 000won) keluar dr purse aku karang.. wuiiii.. baru aje pegi 2-3 hari lepas.. :bored:

plus… en gacets and i are waiting for our “hadiah”!!!! WEEEE!!! =) :07:

Since aku dah nak setahun takdak new camera.. (bukan aku xnak beli tp x jumpe yang betul2 suke)..
ok i knowwww..
aku sangatla cerewet to buy mende2 cengginik..
leceh woooo..

malam tadi lepas aje aku ckp..
Yang.. syg rase nak beli la kamera ni…” sambil bagi link Gmarket kat en gacets kan..
Hah beli2.. bagus ni bla bla bla…” terus die ckp..
Wahhh aku ape lagi.. suppp sapp supppp ….dah bayar dahhhhhhhh~~

hahahaha.. seronok ok online shopping ni.. :blur:

yes.. im kinda cerewet la… and aku da siap tgk review berjuta2 kali lagi nk tau bagus ke tak yg aku suke tu.. setakat lawa-mawa canggih-manggih tapi x bagus function n spec bokpe la kan??

xpela.. tunggu la die dtg..kalau best.. AKU PUNYAAA :03:

kalau x best??
EN GACETS PUNYAAAA.. (nnti i claim kat u tawww) :muzik:

thats why “OUR” gift..

No Comments »