T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Kerja dan main!!

stimulation

running

Untuk pengetahuan diri sendiri..

sila jangan leka.. anda sedang berkerja.. membuat coding untuk game..

haha comel kan? saya diarah untuk membuat kerja berkaitan game.. sungguh comel Prof kesayangan Akomal tu..

Baik hati betul bagi main time dalam kelas ni ye..

haha baik la sangat..

pening betul nak code TAC SCM( Trading Agent Competition) ni okeyh..

Perkara paling penting..

kena make sure agent saya bernama EJEN tu berjaya menghasilkan berjuta-juta wang kepada tuan (read: sayaaaaaalaahhhh)

Kelmarin main RUGI SESAJORKKKK~~

pastu tengah godek-godek..

dan keh keh keh keh.. AKHIRNYA TERCAPAI JUGAK IMPIAN MENJADI JUTAWAN!

EJEN BAWAK BALIK 10 JUTA TUHHHHH.. *walaupun dalam game sahaje..*

Siapa kata belajar IT Engineering tak best?? SAPAAA AJEEEE boleh main game time belajar haaaaa…

p/s: Busy belajar untuk 졸업고사 ..

p/s2:ecehh wah..busy sempat lagi nak update blog..!!

1 Comment »

Melancong ke Korea-Melawat Inha & Beli barang di Homeplus

Lepas sampai tu..lepak-lepak dulu and ingat petang baru nak bawak jalan-jalan..
Mak bawak rendang! wehooooo ^^
masak nasi and abah mak nenek tido after solat.
penat la kot..
yelah..
6 jam okay dalam flight..
banyak sangat dah pengalaman saya jua menaiki kapal terbang dan asyik nak tidur aje walaupun dah tidur banyak dalam flight.

IMG_3045

Yes.. we got a big pond in Inha University..  haha konon besar  la sangat~~

IMG_3050

IMG_3053

enjoying autumn in my university..

IMG_3056

jangan terkejut.. memang University saya ada kapal terbang.. haha uni sapa ada kapal terbang lagi angkat tangan??

IMG_3070

Merentas Inha University untuk ke Homeplus .. Kat Homeplus beli barang-barang and tengok-tengok aje..
Tips untuk kenal budaya lain ialah dengan supermarketnya..
dari situ kita boleh belajar banyak benda..  what they eat.. how they eat.. what kind of products they use.. banyaklah..

10 Comments »

Balik kandang.. :P

I reached home sweet home @ 12.30pm kot..

thankiessss for Hanyang gurls.. for the very delicious makan2.. sampai skrg pun aku mcm nk mkn lg je..

and lotssss of luff to pemberi tempat tido.. hahaha.. melayan movie pada hari jumaat malam sabtu adelah sangat fun..

visitor nomad mcm aku ni mmg akan muncul out of nowhere anytime.. sile la terima aku..

ouww.. balik rumah terus ym kak ain psl nk g umah Su+Deera.. and she wanted to buy BR’s cake..

her signature buah tangan whenever INHAians buat makan2.. hehs..

lepak2 makan2.. and aaahhhhh..perot kenyang pastu kene balik.. have to qada’ tido coz i slept very late smlm and woke up @ 9.30 am siap2 nk balik INHA..

oh la laaaa.. penyakit M sudah mule menyerap masuk dlm urat saraf.. haa ni tak gemor ni..

dah la minggu ni byk gilo nk siapkan keje..

uwaaaa….x sokaaa~~ hope i can finish all works by tomorrow.. =(  *sob..sob…*

so.. terimela kenyataan aku malas nk update blog jugak.. hehehe.. tp x boleh!~ kene la tulis jugak utk catitan diri sendiri..

No Comments »