Seafood buffet Jagalchi Market, Busan

OMG!
haritu kitorang tengok VJ Scene ke apentah rancangan kat channel 393 tuh pasal king crab!
terussssss mak mengidam nokss!!
Last 3 years masa husband (dulu tunang lagi ye) datang Korea jalan-jalan kan kitorang sempat pergi Busan..
Then masa tu jalan-jalan punya jalan..
sampailah kat Jagalchi Market ni..
memang terpampang besar-besar tulis Jagalchi Market..
Jagalchi Market ni kira famous gila sebab mostly nelayan naikkan tangkapan dia kat Jagalchi Market ni..
bermacam-macam jenis ikan.. seafood sumaaaa ada..
yang tak pernah nampak pun ada..
macam-macam saiz..
tapi masa kitorang sampai sana dah tengah hari lepas tu hujan pulak tu..
bajet nak makan ikan bakar..
tapi bila masuk 1 bangunan ni..
ada tulis seafood buffet tingkat paling atas..
dia tulis per person untuk lunch adalah 25 000 won (lebih kurang 75 hinggit)
makan sampai pukul 3 ke 4 ntah..
tapi macam masa tu kitorang like lapar gila kot..
mahal kalo convert tapi laki cheq kata.. makan jelahhh..
sekali sekala die belanja..
FINE!!
yumssss
bukan seafood aje lahh.. ade la macam-macam..
tapi yang paling best..
ada KING CRAB!
tapi kena beratur panjang..
laki cheq semangat gila beratur sebab teringin..
amik 2 ketul kot…
perghh manis sedap lemak lembut halussss gila isi dia..
memang tak terkata..
kitorang 2 memang rasa berbaloi-baloi makan situ..
besar ok .. ade kot dalam entry lepas-lepas aku malas nak carik..
sebab KING CRAB tu kalo beli.. seekor pun dah 20 000 won tau..
mahal gilaa…
so kesimpulan nye..
kalau pergi Busan..
sila la try makan KING CRAB..
situ murah lah kot kalo nak compare dengan harga kat Seoul..

credit to image owner.taken from Google image.

Dwenjang jjigae

Or nama lainnya soybean paste stew..
Setapppppp…
Lama dah tak makan..
Cume tak berapa lengkap sebab tak jumpa lala or kepah kecik-kecik macam kat Korea jek..
As usual laki mak tak boleh terima makanan ni.hahahaaa
Terpaksela makan sorang-sorang nyam nyam nyam :)

P/s: rasa dia pelik and even korean pun ramai tak makan..

Shopping dari rumah

Ari tu kan aku ade bagi website yang foreign food n stuffs tu kan..
Last Monday Akma(the leader) Kak Ain n aku same2 share beli skali sbb jimat duit delivery..
kalau more than 30 000 won free delivery kalo idak kene baya 2700 won..
hehehe.
banyak gak memborong..
campur 3 org nye barang kan..

As i said.. delivery amik mase 2-3 hari je..

cepat kan???

img_1151

box utk brg kering yg die letak bubble wrap and polisterin comel2 tu..

img_1152

banyak die bubuh sbb dlm tu ada botol kaca jugak and kerepek2..so maybe xmo pecah ke penyek ke ape kan..

img_1155

antara barang2 kering kami bertiga.. (BERTIGA ok!!) bukan aku borong sorang2..tu dlm plastik tu Akma nye duit sos cili yg out of stock then die kasi free 1 biskut maybe sbb sos cili out of stock and die x perasan kot sbb dlm list barang ade lg..img_1153

ni pack utk barang2 basah.. Akma borong sume ni :P

img_1157

siap ngan ice pack utk make sure all the frozen food sentiasa sejuk lah.. mmg beku lg mase ajoshi anta tu..siap 2 lagi ngkau die letak ice pack tu..bagus gila