T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Walau sekejap..

IMG_2153

*gambar tunggu encik abang i escort tunjuk jalan kat Temerloh nk pegi kenduri 🙂

Angah..

Eventho ape yang kau dah rase untuk 1-2 bulan lepas ni..

kau patut bersyukur sebab Allah bukak balik hati kau nak terima lelaki..

Aku tau mak la orang paling gembira sekali bila dapat tau sebenarnya kau bukanlah patah hati terus lepas kes bertahun-tahun tu..

Maklah orang paling sibuk tanye aku tanye Dida tanye Yoyol kot-kot kau ade bf ke belom..

Dan aku rasa mak lah orang paling happy bila kau cakap kat mak yang kau da ade yang punye last week..

and aku pun happy for u too..

Tapi mase depan tu for sure la kite pun tak tau camne kan..

and aku sedih bila Dida msg ym cakap kau nangis malam orang tu cakap kene lepaskan kau.

Aku memula marah jugak tapi aku rase orang tu ade sebab dan aku suroh kau setel baik2..

Mungkin Allah nak kau rase perasaan yang dah lame kau tak share dengan orang tu.

Takpelah..bagi aku senang je..

semua orang ade jodoh.. dan kalau dah jodoh takkan ke mane..

dan semua orang pun tak tahu bila jodoh kite ditemukan..

So for now..

head up..keep walking.. 🙂

adik beradik kau ni will always support u ok?

at least..

aku tau la kau tu masih ade hati nk bercinta kan 😛

IMG_2171

*gambar kat surau/masjid kat Temerloh..

p/s:  Kakak dia bukak kaunter .. sapa nak apply jadi adik ipar sila-sila..  =)

9 Comments »

Hari yang haru

edit2

laptop bawah adalah gila..sebab takde soace bar..aku menderita di kala menghapdate blog kerana space bar xde..mmg mcm pepatah apalah gunanya laptop canggih manggih tapi space bar adalah rosak..

kesihatan adalah tidak memuaskan..
everytime makan pedas yang mengandungi cili malaysia(tak kire ape jua masakan)pasti adalah melampau cirit-birit..
mungkin perut tidak boleh terima pedas cili malaysia..ahh mengadalah kau perut..
jadi semangat utk makan juga adalah berkurangan..
baguslah kan..
harap2 boleh turun 500gram walaupun tidak banyak..

Starbucks dan Mcd juga mcm dah terkeluar dari list utk makan sebab saya sokong Palestin.. walaupun tidak mendapat bantu dengan banyak jd saya tidak mahu menyalurkan wang kepada badan2 yang menyokong Israel jua..
apalah Starbucks nih..
air sedap tapi sokong Israel pula..
cancel aku mahu minum frapucino moccha yang sedap..
ganti minum kordial sasparilla sudeyyy..

jerawat dalam hidung adalah sangat sadis..
sementelah lagi kalau tiba2 selesema melampau..
waduh waduh..
macam mahu potong hidung yang ade jerawat tu campak bg
kura kura makan(macamlah kure kure selera nak makan hidung aku nih..ntah2 nanti kura@ due ekor tu main sepak2 berdua-duaan aje ngan hidung aku pulak)

jadi..bila teringat hidung yang ade jerawat dan space bar yang sadis.. lain kali br hapdet lain..

oh sadis 🙁

p/s: marilah berdoa beramai2 kpd Allah SWT(bagi yang Islam) dan bertafakur mengikut kepercayaan masing2 supaya keganasan di Palestin diberhentikan bukan demi agama tapi demi maruah manusia sejagat.
suka hati kau mahu bom rumah orang lain yang tak bersalah.
mana aci kau tembak org yg takde pistol.. main tipu okkkeyyyy..

2 Comments »

Back to kampung

Okey.. sambung cite semalam..
bertolak ke kampung pkl 1 camtu lah..
sebab tunggu en gacets bangun tdo..
then br gerak balik beramai-ramai..
so hot okayyy.. haih..
then stop makan jap kat KFC R&R Jejantas kat Ayer Keroh..pastu sambung perjalanan..
pkl 5 camtu baru sampai rumah nenek..

nenek was kinda terkejut la sbb tibe2 aku muncul kan..
mak didnt tell nenek yang aku sudah sampai di Malaysia..
hahaha..

malam tu bwk abah pegi mengurut kat kwn rumah nenek plak x jauh dr our nenek’s house.. sume pun sibuk nak ikut so sume pun kene stay sampai abah habis berubat..

baru gerak g makan bwk nenek dinner luar..
nenek ckp she never eat out time malam ..
sian nenek..
sbbnye makcik pakcik aku yang duk rumah nenek aku kinda bz la.. balik malam2..
so nenek pun suke dpt kuar makan malam2..

besoknye bwk abah lak g bandar Batu Pahat cabut gigi die..
murah seyyyy RM26 jaaaa…
melampau murah gilss..
kalo kat Korea nih tah bape ratus ribu won kene kalau nak cabut gigi kan..
pastu gerak balik rumah nenek..
then makan2 sume siap2 lepas Zohor gerak balik Shah Alam sbb en gacets got night shift pkl 10 nnti.
sampai rumah dlm area pkl 5 camtu gak la..

die lepak2 baring2 jap pastu balik rumah nak mandi rehat tido before g keje balik..
siannyeee kamuu~~..
tp kami sekeluarga very very berterima kasih to my muncet sebab sanggup tlg drivekan jauh2 time abah sakit2 ni..

tibe2 lak terasa kene amik lesen cepat2 kan..
tp yg mak Angah Dida tu pun ade lesen x berani bawak..
apetah lg aku weyh..
aku ni berani sangat ke..
hmmm aku berani je but kind of gelabah sikit je la sbb aku kalo x tau aku kan suke cam panik2 sikit kan..
wakakkaa..

tunggu la bah..
along kalo lepas sume subjek ni insya Allah boleh grad on time and balik amik lesen boleh abah xyah drive jauh2 dah.
i can be ur driver plak 🙂

oh Danish mase memula jumpe aku die xmo tau kat aku..
die cam pelik kot tgk sape la org asing dlm rumah ni..
but heyy. ni Mak Long la..
upah2 acah2 sikit cium2 sikit skrg die da kenal aku da 🙂
waahhhh vanggaaaaa nyaa..

ade ciri2 jd ibu da ni 😛

2 Comments »

Malaysia

For those yang tidak tahu mahupun tahu.. saya sudah berada di Malaysia..
Malaysia is fine..
family okay but abah is not very well..
and we are all worried about him..
pls pls pls pls pls berdoa for him too.. =(

and seb baik i already in Malaysia..well at least..mencari tukang urut juge adalah 1 perkara yang perlu dibuat secara cepat..
mak cakap too much angin dalam urat and thats why my left leg is in pain..
tapi untuk memberi org lain selain dr ahli keluarga (read: mak @ abah) memicit adalah sangat melampau scary..
ini kerana orang lain picit melampau2 pasti perlu tahan sampai mcm org gila..
sebab mungkin amat sakit..
tp jika abah dan mak memicit2 ..jikalau sakit pasti boleh menjerit2 macam orang gila walaupun tidak sakit sangat sebagai trick untuk mak @ abah picit dengan penuh kasih sayang..

tapi sebab abah sekarang adalah tidak sihat dan mak juga sudah tidak larat untuk memicit jadi apalah option yang ada?
bolehlah menyuruh suami mengurut jika sudah mempunyai suami.. *gelak evil*
tapi suami masih belum disahkan statusnya tanpa ijab kabul..
jadi harus lah berangan saja..

oh mengadanya kau perempuan..

everyone..
pls email/leave ur contact number di ruang komen supaye saye boleh meng’calling’ anda before saya balik ke Korea.

to Azimah: kamu kerja di KL Sentral lagikah? boleh lah berjumpa kamu sekali kerana tunang juga adalah sehaluan 😛

5 Comments »