T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Happy graduation!

with Ain.Akma.Kak Emy.Huda amek gambar πŸ™‚

with Ruhil and Hana.ok saya berdiri atas tembok laaa.bukan dorg yg rendah~~Β  pfttt πŸ˜›

with huda n ain πŸ™‚

all the gurls ! opss auntie sharipah pun adee πŸ˜€

with INHA UNI bear that Akma gave πŸ™‚tepi kolam

To myself! hihi..

di kesempatan ini.. saya mahu mengucapkan berjuta-juta terima kasih to Akma.. yang sanggup ke sana ke mari usung kamera besar jadi photog of the day.. sungguh terharu.. ditambah pula dengan bear graduation INHA 2010 yang comel gilaaaaa.. SUKA TO THE MAX!.. i hope everything akan dimudahkan untuk anda selepas ini yea.. Saya dapat memahami perasaan melepaskan orang-orang terapat yang almost hari-hari nampak muka.Β  Sampai berapa biji ta** lalat atas muka die pun saya tau.. SAYA FAHAM!. HWAITING!!

Terima kasih to kak Emy .. yang walaupun sibuk nak exam TOPIK ni .. sanggup turun padang.. and thankssssssss untuk bunga comel tuhhh.. ehhehe than god bukan roses! macam tahu-tahu pulerr.. and the big chunk of chocolate! sajaaa la nii nak bagi basz makin gebu kan kann kannn.. hihi

Terima kasih to my babes Huda and Ain for the sweet rose(nasib baik seketui ajaaaa :D) and the chocs! huuhuhuh.. im gona miss u girls a lot!!..

Thank you to my Inha hubae(junior) for the lovely gift! SAYANGG KORANGGG!

To INHA girls yang grad .. HAPPY GRADUATION!!! kak basz mesti rindu time kita gelak-gelak dulu!!

AND to other juniors/seniors yang dtg ke INHA GRADUATION CEREMONY tadi pun terima kasih jugak.. πŸ™‚

And thank you so much to mak abah adik-adik sedara-mara family jauh dekat dan soon-to-be-my-husband.. THANKS A LOT!

oh.. and untuk pembaca blog ni (yang mostly nye senyap2 ajork but i know u all continuously reading my blog yang ntah hapo-hapo nih).. THANKS!

dan terima kasih kepada diri sendir sebab tak give up dengan diri sendiri and keep going till the end! almost 7 years tuhhh.. memang byk yg saya belajar sepanjang berada di Korea ni.. Tak mustahil i will come again .. sama ade for vacation or untuk mencari sesuap nasi.. Insya Allah.. πŸ™‚

HAPPY GRADUATION!

8 Comments »

Weekend best!

Thank you yang!..

For all!

You never fail to make me smile and I hope I can smile forever and ever.. cehwahh jiwang!

eh tapi betul lah..

sometimes kena appreciate apa yang Allah dah bagi depan mata and sometimes kena dedicate my perasaan and write it down here.. my life journal..

At least later-later boleh bukak and tengok balik..so I hope I can remember all the great memories and moments with you lah kan..
ohh jiwang jiwangggg..

haha

update untuk this weekend later-later..

btw saya adalah demam dalam 3-4 hari lepas tu yang tak berupdate je blog ni..
uhuhuhu..

good nite korang!

4 Comments »

Cerita weekend

Since saya berada di Malaysia dan menggunakan snailmyx .. serta notebook pinjam (notebook sendiri di rumah orang lain) jadi gambar pun takdelah.. ade gambar tapi tak boleh nak upload sekarang sebab takde card reader..

Sekarang saya rajin ambil gambar ok. tapi bukan gambar diri sendiri. gambar orang lain.

Sabtu tak pergi mana-mana.. mood pun tak ade.rupenye saya nampak ‘bulan’..kahkahkah.. orang lelaki kalau bace ni mesti tak paham.. tak paham? tak paham SUDAH πŸ˜›

tengah hari mak malas masak so mak belanje Dominos.. wohoooo..

then petangnya plan nak pergi jalan-jalan dekat area Shah Alam je..

yela.orang lagi sorang tu buah hati jauh di Bangkok.. so boring lah tu kan..

Aku la jadi mangsa bank bergerak dia plakkkkk…

Seb baik lah saya (tukar balik) kakak yang paling best dalam dunia..hahaha..*muntah hijau pleaseee*

We went to SACC again..since Yoyol tak puas hati dengan barang2 dia beli tu.. Semua lah nak ikot.. kecuali Angah..

Rupenye ade Ruffedge buat persembahan youuuu..

sempena ape we dont know..

tapi sempatlah tengok Ruffedge nyanyi live (kot??) lagu Bila Rindu..

huwaaaa.. kalau ade Ratna n Kak Nade ni mesti suka sama-sama.. Lagu mase kitorang kat Daerim nih dulu ni..

baekkk punya layan dulu ok..

Sedap la suare.. Artis Malaysia kadang-kadang kalo live memang sedapp i tell youuu..

Lepas habis tu gerak baliklah..Shah Alam ni memang nothing to do lahh…

Ahad pun tak gi mana-mana.. but malam Angah mintak teman hantar Ber (is Angah.s bf) ke Selayang. Yoyol n Akid nak balik Ampang.. Danish pulak nak tinggalkan kat Shah Alam since mereka di Ampang nanti busy nak siapkan persiapan kahwin akak Akid..

Means Mak Long menjadi baby sitter sementara Danish la. so far die tak cari ibu die.. THANK GOD..

haha semalam lawak okk..

Aku.. Dida.. Yol n adik tengah borak-borak kat depan cakap pasal nak bagi hadiah untuk orang datang kahwin apa.. and gelak-gelak semua..while Danish tengah tido dalam buaian …kire dekat jela buaian ngan living room tu..

tengah dok sedap gelak-gelak.. tibe-tibe dengar .. OI OI OI TAK BAIKLAH GADOH! AWAH(ALLAH) MARAHH!

hahaha kena sound dengan Danish.. terus semua orang diam..

hahahahaha die terjaga kot sebab dengar kitorang gelak kuat sangat.. pastuh dia ingat kitorang tengah gaduh..

die dok ulang-ulang dalam buai.. JANGAN GADOHLAAA.. JANGAN GADOHHH!!

hahahaha

OMG! LAWAKKKK OKKKK… memandaiii ajee nak sound orang si mamat kenit ni! hahaha

No Comments »

Nombor

Yeay..mari nyanyi lagu..
Allah selamatkan sayaaaa~~~~
Allah selamatkan saya~~~
Allah selamatkan sayaa~~
Allah selamatkan sayaa~~
*tiup lilin angan-angan*

kah kah kah.. sudah 25 kah?
OMG OMG!!
haha si perot boncit konon2 nak sepraiskan aku la..
elok2 je kul 11 nak tido..
mmg kene silambamm laaa ni..menaikkan amarah..
hahaha
ok ok seriously..nak surprise?
hahaha
tapi aku tau kau kunci alarm siap 4 ok ..then alih2 cakap nak tido.. citt cittttt
memang la tu sengaje kann..
haha ape2 pun i love u very much yang!

Saya sudah berumur 25 pada 29 Jan ini..
Saya akan pulang ke Korea untuk convo pada 21 Feb ini..
Convo saya pada 24 Feb..
Pulang for good pada 26 Feb..
Mula bekerja pada 1 Mac..
Dan berharap menjadi seorang isteri kepada seorang lelaki pada Oktober ini..
Apa lagi yang saya perlukan?
Syukran..Bersyukur sungguh-sungguh dan rasa malu teramat sangat sebab selalu lupa untuk mengucapkan syukur dan terima kasih di atas pemberian Allah ni..
Malu betul oh πŸ™

Alhamdulillah..

Kepada yang menyambut birthday juge.. SELAMAT HARI LAHIR! πŸ™‚

2 Comments »

Im fine..thanks!

Saya sudah lega sedikit..

Cerita dia macam ni.. sepatutnya result sudah keluar tapi belum official..jadi Sabtu malam bukak website dan mentengok.. tiba-tiba rasa jantung macam berhenti seketika bila terperasan credit hours macam kurang 1 .. OMG OMG OMG!

sudah mula gelabah panic macam orang hilang anak kucing..tapi tak boleh buat apa-apa since office bukak hari Isnin.iaitu hari ini.2 malam tak boleh tidur dengan tenang..

lalu pada pagi ini sudah gigih bangun(yang dimana adalah luar biasa sebab semenjak cuti.. adalah amat jarang saya bangun awal pagi) dan menapak kesejukan ke department office sambil berdoa dan sambil redha dengan apa jua keputusan.

bukan risau pasal tak dapat grad lalu kena extend (saya suka aje.kihkihkih) tapi disebabkan perasaan adalah panic kerana plan untuk mengemaskan segala barang adalah tergendala. Kalau kemas nanti cakap kena extend pula..kan sudah menjadi 1 kerja mahu keluarkan balik .. kalau tiba-tiba dia cakap grad macam biasa.. sudah habis 1 hari plan untuk berkemas-kemas barang.. Susah kan??

sebab dedua kemungkinan saya memang terima seadanya.. win-win situation tapi macam tak win belah pegawai JPA lah kalau tiba-tiba kena extend pula disebabkan kesalahan kecil ini.

OMG saya tahu segala plan study saya tapi kebanyakannya base on nasihat kakak di office tulah. Every time saya pergi mentanyakan pasal apa lagi saya kena ambil untuk grad .. tu je soalan saya berulang kali.. dan hari ini..

saya ketuk pintu dengan berdebar-debar sungguh.. sudah mengagak macam kena extend. siap sahabatku itu bagi borang permohonan untuk extend incase apa-apa sebab pegawai JPA nak setel by this week juge. Saya masuk lalu terus jumpa akak tersebut. Saya tanya.. saya boleh grad ke tak? Dia cakap saya tak ada problem besar untuk grad.. ughhhh..jawapan memang tak menepati sungguh skema.. saya ulang lagi.. saya nak confirmation since saya kena beritahu pada sponsor saya by this Friday.. akak tu kata.. by 18hb baru boleh tau sebetul-betulnya.. OMG lagi cuak.. maksudnya apakah? saya ni boleh grad ataupun tidak? tapi mengikut kiraan dia..(setelah tengok result saya)… saya dalam track yang betul dan boleh grad bulan depan..

Perasaan agak lega tapi stil cuak sebab kena tunggu 18hb. tiba-tiba cakap tak boleh grad.. tak ke menggelabah katak time tu? saya dahlah mau kemas-kemas barang ni.. uhuhuhuhu..

tapi takpe.. harap-harap saya dapat la grad supaya dapat bagi duit kat mak saya pula.. tunang saya juga kesian.. umur sudah lanjut masih tidak kahwin-kahwin..kih kih kih.. πŸ˜› kalau saya extend kena habiskan lagi 1 sem.. terpaksalah tunda majlis kahwin kan.. sian nyaaaaa nanti…saya takpe.. mude trang tang tang lagi.. πŸ˜›

sebab tu la saya susah hati semalam πŸ™

JADI!! FOR NOW~~~

doakan lah saya boleh grad bulan depan plsssssss

muah muah to all~~ ^^

3 Comments »