Akhirnya..

Balik rumah dari kelas ada email dari PPMK..

“Merujuk kepada perkara di atas, makluman penting ini ditujukan khas buat semua pelajar tahun akhir (batch 5 & batch 4) yang akan menamatkan pengajian pada tahun 2010.

2. Mengikut keputusan terkini, pihak JPA telah memutuskan bahawa tarikh penerbangan pulang pelajar tahun akhir di Korea Selatan pada kali ini ialah pada 26 Febuari 2010. Hal ini berikutan wujudnya beberapa masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan.

………….”

INHA UNIVERSITY GRADUATION DAY  will be held on 24th February 2010 i guess..

Untuk menambahkancerita pula..  will start my so-called career on 1st of March 2010( Alhamdulillah bersyukur rezeki interview pertama ^^ )..

bagus betul balik terus kena get readt untuk menjadi penumpang setia KTM dan LRT pulak (since saya tidak sempat pulang winter ni nak ambik lesen :(   huhuhu )..

haha

Terpaksa laaaaa joli sakan this coming winter holiday..

lepas tu akan kerja yang tak boleh ponteng-ponteng pula :(

Ya Allah harap-harap semua berjalan lancar..  AMIN..

Sekarang paling penting..

HABISKAN MY FINAL EXAMS!!

:desk:

For Better Life! GO! GO! GO!

  • 1. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile.

  • 2. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
  • 3. Sleep for at least 7 hours.
  • 4. Live with the 3 E’s – Energy, Enthusiasm and Empathy.
  • 5. Play more games.
  • 6. Read more books than you did last year.
  • 7. Make time to practice meditation, yoga, and prayer. They provide us with daily fuel for our busy lives.
  • 8. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
  • 9. Dream more while you are awake.
  • 10. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
  • 11. Drink plenty of water.
  • 12. Try to make at least three people smile each day.
  • 13. Don’t waste your precious energy on gossip.
  • 14. Forget issues of the past. Don’t remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
  • 15. Don’t have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
  • 16. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
  • 17. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
  • 18. Smile and laugh more.
  • 19. Life is too short to waste time hating anyone. Don’t hate others.
  • 20. Don’t take yourself so seriously. No one else does.
  • 21. You don’t have to win every argument. Agree to disagree.
  • 22. Make peace with your past so it won’t spoil the present.
  • 23. Don’t compare your life to others’. You have no idea what their journey is all about. Don’t compare your partner with others’.
  • 24. No one is in charge of your happiness except you.
  • 25. Forgive every one for every thing.
  • 26. What other people think of you is none of your business.
  • 27. God heals everything.
  • 28. However good or bad a situation is, it will change.
  • 29. Your job won’t take care of you when you are sick. Friends will. Stay in touch.
  • 30. Get rid of anything that isn’t useful, beautiful or joyful.
  • 31. Envy is a waste of time. You already have all you need.
  • 32. The best is yet to come.
  • 33. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
  • 34. Do the right thing!
  • 35. Call your family often.
  • 36. Your inner most is always happy. So, be happy.
  • 37. Each day give something good to others.
  • 38. Don’t over do. Keep your limits.
  • 39. When you awake alive in the morning, thank God for it.
  • 40. Please forward this to everyone you care about.

p/s:copy dan paste from here. lurveeeee her blog! thanks for the tips yea!

FINAL EXAM LAGI!

Hello?
bapa lamaaa dah tak hapdet ni~~~~

haha
FINAL EXAM ok!!
i mean…

the REAL FINAL EXAM!!
(kalau tak sambung Master ke ape2 ke…this if totally my FINAL yeaaaa~)

akhirnya..
28hb Mei 2003 masuk INTEC..
1hb 9 September fly Korea..
Untuk dapatkan segulung… er no.. got my Diploma now my Degree lah..
huwaaaa~
org lain dah beranak-pinak aku terpisat-pisat kat sini ye…

so wahai gediks ku..
bersabarlah ye..
tuan mu ini akan free dalam masa terdekat..

oh since raya ari Jumaat tu aku ade graduation exam tu so tak bolehlah nak ke Embassy.. *sob*sob*..
sedihh~
tapi takpelah..
graduation exam lagi penting..
aku takde bahan dah nak buat ape-ape untuk raye..
rencah rendang takde..
ketupat takde..
tapi ada pulut sikit..
ayam pun ada sikit..
so raya haji ni aku makan pulut kuning bersama ayam beriani+cili kering+serbuk kurma.. konon-konon nak buat ala-ala rendangkan..
beriani punye rempah pun jadik la..
asal kaler nak dekat same..

p/s: tried to upload the pic but can not be upload right now.. later lah!
p/p/s:akhirnya da boleh upload pic.. hehehe

IMG_3640

Netizens roaarrr again..

Kepada sesiapa yang mengikuti Infinity Challenge(무한도전) episod terbaru of course dah tahu 6 of them already flew to New York city to introduce Korean food to the New Yorkers..

Saya tengok episod tu semalam. Some of it adalah kelakar.. but some of it adalah kasihan. Yu Jae Sok(우재석) dalam dunia entertainment Korea memang terkenal dengan Nation MC di mana Jae Sok menerima berbiliion won setahun..

Too bad dorang nampak sangat teruk dalam episod kali ni. Second day sampai New York dorang kena pusing-pusing in the city and ask around about Korean food to the New Yorkers. Tapi dorg tak boleh nak tanya since dorang tak pandai sangat English.. i mean.. cannot even ask proper sentences and mumbling in 한국말..Nampak dorang ni dari negara Asia yang buat rancangan bodoh-bodoh je la..
Too bad..

Dan adikabang Tablo,David Lee pulak post pendapat dia dalam cyworld minihompy dia and suddenly kena bashed dengan netizens..

Rakyat Korea cakap David Lee ni dah macam anti-Korea. sebab bagi pendapat tentang kebodohan episod kali ni yang nak bawak 무한도전(Infinity Challenge) punya members pergi New York.Dia pertikaikan why lah MBC or penerbit rancangan tu tak nak ambik translator who can speaks English so takde lah nampak bodoh sangat plus communication pun senang..

Most yang setuju dengan idea David ni of course la kyopo(gelaran untuk rakyat Korea yang duduk oversea) setuju sangat-sangat. They agreed yang low-grade Korea comedy ni tak payah bawak sampai ke New York sebab orang Korea rasa tu kelakar tapi untuk orang putih mesti fikir dorang ni retards dari Asia.

Yang tak puas hati of course la orang-orang Korea yang tak pernah keluar langsung dari Korea dan fikir apa salahnya orang Korea bercakap bahasa Korea. 우리는 어디에서나 창피히지 않게 한국말을 하자라고 했다.. tapi..siapa sangat yang faham bahasa Korea? tell me please..

Biasalah..setengah orang cakap kalau tak guna bahasa Korea nanti risau berapa puluh tahun akan datang since semua orang asyik cakap English siapa pulak nak cakap bahasa Korea kan..
tapi teruk la episod kali ni..but to tell u the truth.. SAYA ENJOY sebab kelakar and saya memang sukaaaaaa lawak Korean… hahahaha

lawak dorang ni kena fikir out of the box so memang different dengan lawak mat saleh ni yang selalunya sinikal dan sarcastic.

so sekarang memang tengah kecoh gila kat Korea ni..
tula..
power or netizens.. haihh..

oh untuk keseluruhan cerita dari David Lee(dalam English + 한국말) boleh baca dari link ni:

popseoul.com/2009/11/24/tablos-brother-vs-netizens/

p/s: Sorry dah edit.. ABANG diaaaa not adik!! hahahaha Tablo anak last ok. abang dia dah 37 tahun dahhh :P

Stokin bukan sebarang stokin

IMG_3625

IMG_3627

INI STOKIN COMELL~~~ muahahaha..siap ada bijik-bijik untuk anti slippery lah konon ..

akhirnyaaaaa~~ nak 1 tapi dah alang-alang beli kan.. ape kate kite angkut sekali 6?

BTW 5+1 ye abang..please dont say i shop too much..

ni adalah SALE.. diulang.. SALE..

kalau beli kat New Core Outlet semalam.. 1 pasang will cost me 2000 won but yang ini…

5+1 only cost me 5900 won + free delivery..

MURAHH SIOT!

setappp gilaaa pakai stokin camni..

sesuai pakai dalam rumah or bawak keluar.

Cuaca Korea sekarang menggila okkk..

Dan dan la nak sejuk belum bulan Disember lagi.. *sigh*

Sejuk ni bukan sejuk biasa-biasa ok..

tahap macam peak winter tu padahal sepatutnya winter tak boleh masuk lagi bulan November nih..

Dengan adanya stokin pelbagai kaler dan warne ini..hidup saya menjadi lebih ceria dan colorful dan seterusnya  saya boleh meredah winter kali ini dengan sangat bahagia sekali harap-harapnya <– ni ayat ni dah ready dulu before ada orang tanya kenapa nak kena beli banyak-banyak niiii???? :P

p/s: Please sebarang order tidak diterima. Adik-adik aku pulak jangan suruh beli sebab confirm dah takde.. beli through internet ni ok..

p/s2: Tengah pakai stokin kaler biru muda.. auww comellnyeeeee kakistokin ni~~~~~~