T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Raya 2013 – Hari Raya kedua

Petang raya pertama sambung beraya lagi rumah kawan lama daddy. Best pulak ihih dan yang pasti memang Maryam paling suka bile pergi rumah Uncle Tapa.. Mainan bukan main banyak.. Takde rezeki nak jumpa Uncle Baha and wifey pulak.Maybe next time 🙂

Balik dari rumah Uncle Tapa kita balik rumah Atok nak ambik baju untuk besoknya sebab nak tidur rumah Nenek pulak.

Besok pagi pukul 10 semua dah bersiap. Maryam boleh pulak tengah malam nak termuntahlah apalah..Penat sangat la tu..

Mommy siap-siapkan Maryam dulu.. Raya kedua no more baju kurung.. This time mommy bagi pakai black dress.. Kang bila lagi nak pakai.. Maryam kejap je nanti dah tak muat. Dari mommy kempunan baju tak muat sebelum pakai baik bagi pakai walau 5 minit hihihihi..

20130809_104424

 

 

Ni tengah tunggu makcik pakcik bersiap. Maryam dah lawa siap mommy ikat rambut ala ChunLi lagi.. Lepas 5 minit..

20130809_104659

 

Habis dia tarik getah tu.. Memang ini budak.. Auta banyak betul.. Hihii kadang-kadang mommy rasa nak picit picit kasik kecik masuk balik dalam perut mommy.. Duduk la diam-diam dalam tu hihihihi..

20130809_104743

Mommy pun duduk bawah kipas tunggu orang lain bersiap..

Raya kedua tu memang banyak jugak rumah kita pusing siap sambung lepas solat Jumaat lagi.

Yang paling best takde dah lemang. Kalau tak..naik muak orang asyik hidang lemang aje.. @_@

Belah Temerloh mostly memang banyak makan lemang..

asik asik lemang…

I miss nenek’s ketupatttttsss

 

tsk tsk tsk..

 

then dah lepas beraya habis tu kami balik rumah Atok balik =)

 

No Comments »

Raya Aidilfitri 2013 – Raya hari pertama

Lepas mommy balik kerja hari Rabu sebelum raya tu terus gerak laju-laju balik Temerloh. This time turn daddy beraya di kampung halaman. Mommy dengan Maryam tak kisah asal kami beraya hehehee.. Plus sebelum tu dah kumpul ramai-ramai satu family sebelum masing-masing balik beraya.

Sebabkan jem dekat depan Zoo Negara orang sibuk shopping lemang ketupat bagai so kami lambat sikit terpakselah buka dalam kereta. Sempat tapau hotdog masa singgah isi minyak kat Gombak.

Jalan alhamdulillah tak berapa nak jem la.. Masih laju dan takde tersekat-sekat. Maybe orang ramai dah balik before tu lagi.

Malam tu kami tidur rumah Atuk Maryam dulu.

20130808_085702

 

Pagi raya. Malamnya tidur lambat. Merasalah daddy dengan Atok dah balik dari solat raya pun Maryam tak bangun lagi. Mommy paksa bangun jugak sebab nak pergi beraya rumah Wan belah nenek pulak ni :p

20130808_095054

Mood tak baik lepas mandi hihi mandi paksa memang gini la gaya. Mommy dengan daddy pun dah siap pakai baju raya semua 🙂

20130808_095147

 

Maryam dah tak sabar suruh daddy dukung nak jalan-jalan.

20130808_103404

 

 

Dalam kereta menuju rumah Moyang pulak. Tadi dah beraya dengan Atok. Now beraya belah Nenek pulak =) Yes Maryam ramai Atok , Nenek, Wan and opah hihiihi.. Untunglah..

20130808_131955

 

Daddy tahun ni takde beli baju melayu baru. Pakai baju , seluar , samping, kasut , songkok suma masa kahwin dulu.

Mommy pulak last minute dapat present dari butik ecewah katanya.. lawaaa kann? tantekkk kan?? Kalau tantek dan lawaaa sila visit link ni raynaa.my/

Raynaa adalah plus size expert fashion expert online/offline boutique okeh..Offline boutique kat Damansara sana. Klik kat link memang keluar alamat penuh tak susah nak carik. Eden yo tak berkesempatan lagi nak melawat kawasan.. inshaa allah soon!

Bukan jual baju kurung je baju macam-macam baju Raynaa ada jual. Ku dah berkesempatan visit HQ kat SG Long masa dia open office arituh.. rambang mata tapi have to refrain myself.. T_T

 

 

 

20130808_113310

20130808_132142

 

Raya first tu kami sempat beraya few rumah je after bersalam-salam dekat rumah Moyang Maryam. Ikut nenek maryam beraya rumah sedara.

Bila dah ada anak ni, memang betullah orang cakap, semua persediaan anak kita nak sediakan. Semua nak baru la konon nya. Kite sendiri pun takde sangat. Tapi takpelah.. memang dia yang paling gembira sakan dapat jumpa sedara mara cousins dia semua kan =) As long as u happy baby..

Balik beraya terus ambik baju tidur dan baju raya tidur rumah nenek pulak =)

Esoknya nak sambung raya lagi..

 

No Comments »