T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Hari tanpa nasi

IMG_2758

Cendawan goreng tepung, mashed potato, salad with thousand islands dressing.. BRUNCH for today

IMG_2777

Tauhu sumbat for today’s tea..

p/s:Praktis guna mode selain Easy mahupun Auto pada kamera comel..  ade bokeh sikit2 ok.. ahahaha vangga mak.. 😀

1 Comment »

Veggie Spaghetti

IMG_2702

IMG_2707

Sekarang memang rasa untuk makan nasi adalah zero sama sekali..

Mungkin sebab banyak sangat nasi makan 1-2 minggu. Musim raya laa kan ..

SO  macam nak detoxic kan nasi dari badan la ni.

Since ada barang.. dan malas nak makan daging jua..

jadi we go GREEN laaaa ..

all veggies okeyhh..

sauce pun pakai veggie sauce from TESCO.. campak sahaja lalu terus boleh dimakan 🙂

No Comments »

Another try

another try for my 15 minutes chocolate cake.. ngahahhaa.. at 2 am last nite..
aku x suka lah buat kek ni..
SANGAT unpredictable..
sangat mendebarkan nk menunggu ape hasilnye..
jadi ke tak kan
and i have no idea what to do bcoz i have to wait sampai die masak baru tau die jadi ke tak..
this time the cake should turn out so well..
but hahahaha..
ok ..
lawak..
aku terletak die atas setingkat dlm oven..
so bile tgk balik..
die menggelembung and terlanggar besi pemanas yg ke atas tuh haaaaa..
habis senget sebelah lah pulakkk…
shooooootttt~~

but who cares..
hahaa
aku makan sorg..

but nad came tonite and eat it..
sodap ka noks?

kau makan habis half..
hahaha

sedap la tu kan…

p/s: habisla kau ratna.. aku plak ganti kau jadi tukang buat kek lepas kau balik grad.. hahahahaha (silelah jangan percaye sebab hormon aku kan melampau very the pelik..entah2 pasni hormon aku membuak2 nk belajar menjahit pulakkkkk)

No Comments »

My 1st choc cake!

Yeayyy!

okeh.. mmg angin meroyan datang melampau gile lahhh.. :26:

boleh x? tgh duk buat maths tu aku meroyan tahap gilaa nk makan kek coklat bersame susu segar tuh wehhh??

pastu nak yg buat sendiri plak tuuhhh. :hedban:

Masya Allahh… hormon ku.. mmg menguji kesabaran dan kesungguhan aku..

pastu aku siap dok buat berdialog dgn diri sendiri weh..

“Basirah.. kalau kite betul2 nak kan sumthing tu kite kene berusaha bersungguh2!!”

“Kau gilaa kaaaa.. esok ade exam isan suhak laaa wehhhhh sungguh mendaaa time genting2 camni!! arghhh”

“Selagi kau tak buat kau xkan boleh study punye laaa…” sambil la ejek2 aku tau.. :desk:

“YELAHH YELAHHHH AKU BUAT LAAA NIIIII”

akhirnye aku kalah ngan diri sendiri.. berdesup terus g kedai beli susu and minyak masak weyhh.. muwahaha

bahan2 lain sume da ade..

haaa apa lagi..

tuang2 campak2 yola….

alih2

tinggal masak dlm oven. …aku pun sambung study

siapppp~~

study pun dengan amannn akhirnyaa~~

p/s: aku puase so aku xleh la nk rase manis ke idak kan..tp aku bau2 je la.. hahaha ade rase manis2 tu kire go lah!.. kalo sedap aku makan..kalo  x sedap pun aku makan jugak.. sniri buat  la kan.. da ade confidence baru leh ajak org weyhh.. skrang :nono:

p/s2: definitely no recipe.. hahahaha malu aku.. xnak ahhh.. aku kan pepandai suke tuka .. nnti eh..second time buat penuh konsentrasi.. ni buku lagi..resepi lagi..kacau telur lagi.. akuu siap kacau telur ngadap buku isan suhak weyhhhh.. hampeh hormon aku ni

3 Comments »