T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Sabtu yang mendung

Okayy..
my first Saturday in Korea..
haha..
goshh sebulan copek gilaaaaaa
ughh
x sabar la nk habis kan study but…..

alaa
sedihnyee nak tinggalkan KOREA..(eh padahal grad pun tak lagi da kecoh nak tinggalkan korea la konon)

πŸ™

even ade certain part kat Korea ni membuatkan aku nak balik cepat2..
but i admit nih.. sekarang..
KOREA is totally FUN place to live..

Masa jumpe Yoot few weeks ago..
die ade ckp..
die jealous kat kwan2 yang kat Japan sebab they seem tak pernah mengeluh pasal boring nye duduk kat tmpt dorg belajar..
but to tell u the truth Yoot..
i miss my Korea, miss my house, miss my place.. time balik Malaysia..

yela.. dari umur 18 thn sampai la 24 tahun ni dah stay sini..
kire separuh dari waktu pembesaran manusia paling kritikal tu lah aku ade kat sini..
maksud kritikal tu..means..
mcm kalo hanyut time tu..
hanyutt laa terus kan..
but i managed to get through all dengan kawan2 dan persekitaran..

sini selalu buat usrah, tazkirah and sume tu masih ade kawan2 yang sentiase ingatkan kite..
tinggal diri sendiri nk ikut ke tak je la kan..

plus..
INTERNET ADALAH SUPERRR LAJUUU
πŸ™

gheisssh… im gona miss my INTERNET CONNECTION OKKK!!

hahaha sebaik sahaje saye landed last Tuesday..
esoknye dalam keadaan sangat sakit dan terlantar..
saye bersungguh2 install sume internet banking stuff ke dlm en Gacets Mini DELL yg super cute ni.. reason kenapa x bawak balik laptop sendiri??
BERAT!
hahaa
plus.. sumone is willing to bring it to Korea for me.. so ape jadah bawak berat2 kan πŸ˜›
akhirnyaa..
i managed to buy beras and few stuff..
ohhh pstt to Angah..
Along bought the maybelline gel eyeliner yg berharge rm40 di Malaysia tu for only 8900 won plus free delivery.. means half of the Watson’s price!! yeaayy..

**edited: sudah beli for Angah since die nak bagi yg gel eyeliner die kat Yoyol**

oh and today pegi Homeplus dengan Kak Ain..

nampak sngt mmg x senang duduk tak pegi menabur duit..

ohhh tapi sangat suka sebab tgh banyak SALE!! yeaaayyy.. Resit total 50 000++ jadi 30 000++ won sahajeee okkk.. and list adelah nak dekat 1 meter.. har har har..

banyakk gilaaa beliii!

takpela.. stil beringat jugak la kan..xboleh bazir2 duit dah ni..

**today masak sup salmon sambil buat sambal hijau yg pedas mengancam.. hehehee.purffffeccto..**

tp gambar xde..hehehehe

2 Comments »

Cerita terbaru Sophia Ridza

Ok Ok..
aku pernah buat sekali update pasal die kan?
lepas tu menderu2 la org dtg masuk blog ni and mintak email lah YM lah.. alamat lah..
facebook lah..
harap maklum..

Semua maklumat adalah PRIVATE & CONFIDENTIAL…

buat masa ni.. Sophia Ridza ade je kat Malaysia..
sekali-sekala akan ikut trip travel ke Korea Selatan bersama travellers lain..
travel mane aku tak pasti..
nnti aku tanye die kalau berkesempatan ye..

4 Comments »

Apabila Sophia Ridza menangis..

Sedih laaaa tgk Sophia nangis dlm λ―Έλ…€λ“€μ˜μˆ˜λ‹€..

πŸ™

aku paham perasaan die yang sedih nak tinggalkan Korea nih..

yela.. 5 thn setengah okkk duduk Korea..

dia lagi la..

siap jadi artis kat Korea kan..

kalo kuar ramai2 ngan dia..

mesti ade je org Korea yg nak amek gambar same2..

or org tu dok ckp omoo omooo sophiaaa~~

jerit2 cam histeria la kalau fanatic tu kan..

hahaa

ape2 cite gossip yg org Malaysia baca kat memane forum melampss tu adalah tidak benar..

Sophia mmg kawan paling setia baik hati sume2 pun masuk…

kalo org yg x kenal die tu xyah la nk pandai2 mengate whatsoever..

hishh..

pstt.. nk gelak terbahak okk bile ade org pandai2 je cite bukan2 kat satu forum tuh..

apaaraaa..

kenal pun tak.. bunyik je lebeyyy~~

citt..

ni la org Melayu nihhh…

[youtube:www.youtube.com/watch?v=AzdPjBo268Y%5D

24 Comments »