T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Snow at INHA University Finale :P

Okeh..sudah sudah lah tu ngan gambar salji ni ye..
termuntah keluar salji la plak karang…

Again.. please abaikan perempuan GEBU kat paling depan sekali tu ye..

Ni bukan terjatuh.. cubaan meluncur dalam ais.. MENJADI tapi hasil dia? Habis 1 baju penuh ais lekat-lekat..


Warning.. Nada tu pijak tempat tinggi okay sebab tu dia “konon” TINGGI BANYAK dari aku..

Muka lepas SEJUK + PENAT + BASAH + GIGIL + PUASSSSSSS ^^

Sempat lagi bergambar dengan tulisan mahal tu weh.. pas 6 tahun bukan senang-senang nak berdiri sebelah nama tu..kui kui kui 😛

Kitorang singgah minum kopi panas dulu kat dalam Grazie coffee shop dalam Uni.. ye.. dalam Uni kami ada coffee shop house sendiri..

Pastu baliklah.. dah nak pukul 5 dah.. dah la jalan yang ambil masa tak sampai 10 minit pun jadi 20 minit sebab kena jalan extra careful and slowly..

Memang takde rasa nak terjatuh dah tua-tua ni..

effect dia memang boleh tahan la kalau jatuh tu kan..

Jalan atas salji ni double tenaga dari jalan atas jalan biasa..

Balik terus bukak air panas curah ke kaki..

sebab kaki paling sejuk even dah pakai 2 stokin tu!!

tak tau la keadaan esok cam mane pulak ni..

ewww

the day after snow memang ANNOYING!!!

6 Comments »

Snow at INHA University Part 1

Our pride, the plane.. so kesian… terpaksa cancel flight 😛

beside the frozen pond… serious cantik gilaaaaa..

another INHA University’s pride, the DRAGON.. mesti dia sejuk kat atas tu.. kih kih kih

thanks to Kak G sebab tolong ambilkan gambar.. baring atas snow memang heaven but annoying gila bila ice melekat-lekat and mula membeku dekat baju….

will upload another gambars later!! ^^

:27:

2 Comments »

Seafood & Sherlock Holmes

Sorry.. still entry tak bergambar.. I dont know why lately adalah sangat malas untuk mengambil gambar.. Why hah??

So update semua plain! without gambar.. gheeshhhh!

Jerry dari semalam adalah terdesak untuk tengok movie..memandangkan semua orang sudah berjaya mentengok Avatar so Avatar sudah tolak tepi-tepi.. I heard about Sherlock Holmes so semua pun setuju..

Hari ni janji nak tengok kat Juan station sahaja.. dekat + tak payah susah-susah nak balik rumah nanti.

Janji jumpa pukul 7.30 PM

Kak Emy, Nade dan aku gerak dari Inha Uni naik bas aje.. senang.. sampai-sampai terus pergi beli tiketlah..

Ijal pun ada. So after dah beli tiket masing-masing lapar. So Kak Emy suggest tempat makan area Juan station across dari Juan station tu.

Apetah nama restoran tu ye.. tapi mmg all seafood.. dia punya tagline restoran pun “for the seafood lover” katenye…

Order  something-something해물떡찜..4인분.. then order udang yg kena balut dengan potato tu..tak ingat la panama dia..

and then teringin nak makan sotong celup tepung so order 왕오징어튀김..sedapppp… unexpected ..plus harga adalah murah juga compared to lokasi kedai nye..

habis makan .. around 9PM.. kena cepat sebab movie start at 9.10PM..

total adalah 35 000 won Jerry kata.. MURAHHHHH NOKSSS

only 7 000 won per person jelahh..

seriously murah~~

then terus naik balik and elok2 je duduk movie pun start..hehehehe

cerita adalah slow tapi in a good way.. i mean.. takdela slow yang boring..tapi slow yang lawak-lawak English ni ahhhh..

hahaha .. bila da ambil subjek British culture ni..baru lah sedar yang memang English suka lawak-lawak berbaur sarcastic ni.. meaning.. lawak-lawak mereka adalah sangat sinis.. kena fikir lawak tu.. kalau tak mesti tak sempat nak gelak kalau lambat tangkap apa dia cakap.. tak tau la orang lain tapi aku rasa macam tu..

enjoyed the movie very much.. suprisingly.. Nade also like the movie.. haha tapi dia cakap still tak boleh terima Transformers in any way.. hahahaha..

terus balik je after tengok movie.. sempat naik bas so tak payah naik teksi.. weehoo..

Seriously im gonna miss Inha.. Juan.. Incheon.. and of course KOREA!..

balik malam-malam still tak delah rasa takut melampau but still selalu berjaga-jaga lah.. Aku rasa aktiviti2 malam macam ni memang tak boleh nak buat sangat kat Malaysia.. i mean yang berjalan balik ke rumah tengah2 malam.. dari bus stop sampai ke rumah aku memang kena jalan dalam 5-10 minutes okay..and maybe 15 minutes to Nade’s house.. yang jalan tu memang dah takde orang + gelap..

Kalau kat Malaysia sumpah aku takkan jalan sorang-sorang dari bus stop depan sekolah Raja Muda tu to my house..

NAK MENEMPAH MAUT??? hahaha no way ~~ *geleng-geleng kepala*

even aku nak buat pun..aku kena jalan sambil pegang senapang or machine gun supaya takde lahanat-lahanat yang melampau banyak kat Malaysia tu..

:31:

2 Comments »

1 Januari 2010

12:00PM – Keluar rumah.Jumpa Kak Emy dekat depan jalan then terus naik bas.SEJUP.brrrr…

1:45PM – Sampai Yongsan station. Keluar. SEJUP..brrrrr.. Call Nade n Jerry tanya nak jumpa kat mana. Ambik cab depan Yongsan station. Pergi Itaewon.

2:00PM – Jumpa depan Coffee Bean Itaewon. Makan buffet dekat kedai Arab. First time makan makanan Arab camtu. kat luar sejuk..brrrrr

4:30 PM – Keluar restoran lalu turun ke subway station untuk ke Myongdong pulak.

5:00PM – Sampai Myeongdong. SEJUK..brrrr. Teman Kak Emy shopping. Kak Emy nak carik jacket and kasut. Masuk SPAO. Nampak baju 소녀시대(Girls Generation) & Superjunior.. pandai ok SM Ent ni buat duit.. ish ish.. masuk FOREVER21 masuk DAISO masuk ZARA..masuk sini sana… tak makan sebab tadi buffet kenyang sangat..dah penat shopping..masuk Coffee Bean pulak.. lepak-lepak borak-borak lagi.. Aku tak amik coffee tapi beli Double Chocolate Ice blended.. non-coffee nye.. with extraa WHIPPED CREAM..setapppppp~~

10.15PM – Mengambil keputusan untuk mengikut plan..iaitu balik ke Inha.. sebelum tu dah terjebak sikit-sikit nak lepak Seoul aje tapi memandangkan next week akan ke Seoul semula.. moh kite balik rumah.

Almost 12AM – Sampai rumah safely.. terlepas naik Rapid to Dong-Incheon so naik yang slow aje. tapi since berborak-borak takdelah rasa jauh sangat.SERIOUSLY.. memang kalau berborak..rasa sekejap aje..

4.30AM – Tidur… zzzzz

P/s: Untuk yang tidak tahu Myeongdong tu.. Sila klik sini ya : en.wikipedia.org/wiki/Myeongdong

There u go.. MY NEW YEAR CELEBRATION~ ^^

Good start for a first day of new year huh?

😆

No Comments »

Christmas Eve di Cheonggae-Cheon & Gwanghwamun 3

Lepas tu bergerak pulak ke Gwanghwamun…

sejuk memang sejuk tak terkira lah..

time ni masing-masing pun dah malas berhimpit-himpit dengan orang..

Ni kat area depan jalan besar .. turtle ship ke apetah.. something like that..

nak tengok dekat pun ha cube tengok kepala orang-orang tu. Dahlah kat Korea ni orang-orang dia tak kire laki ke perempuan ke memang stok tinggi-tinggi pokok kelapa betul.. terjengket-jengket nak meredah orang ramai tu ha..

Lepas tu balik naik subway and singgah Wangsimni(왕십리) Enter 6 punye shopping complex.. dalam tu ada E-mart.. teringin makan kek.. tapi sudahnya beli kek kat Paris Baguette aje.

Makan kek dalam bilik adik-adik batch 85… har har har.. sekali-sekala jumpa memang 짱 betul ah..

sampai terdemam-demam aku dengar cite dorang ni ok.. hahaha 충격 받았어..

Aku macam biasa tak boleh tido.. layan dorang-dorang ni borak esok nya tak ikut pegi makan kat Sultan nye kedai kebab baru bukak kat area Jonggak Station(종각역) ..

Untuk muslim yang datang Seoul and nak carik makanan halal boleh pergi kat Jonggak Station tu kalau ade dekat-dekat area situlah. ni cawangan lain selain kat Itaewon tu.. menu pun banyak jugak selain kebab..

2 Comments »