T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

I miss you! :(

I miss them a lot :*(

i love u !

No Comments »

Snow at INHA University Finale :P

Okeh..sudah sudah lah tu ngan gambar salji ni ye..
termuntah keluar salji la plak karang…

Again.. please abaikan perempuan GEBU kat paling depan sekali tu ye..

Ni bukan terjatuh.. cubaan meluncur dalam ais.. MENJADI tapi hasil dia? Habis 1 baju penuh ais lekat-lekat..


Warning.. Nada tu pijak tempat tinggi okay sebab tu dia “konon” TINGGI BANYAK dari aku..

Muka lepas SEJUK + PENAT + BASAH + GIGIL + PUASSSSSSS ^^

Sempat lagi bergambar dengan tulisan mahal tu weh.. pas 6 tahun bukan senang-senang nak berdiri sebelah nama tu..kui kui kui ๐Ÿ˜›

Kitorang singgah minum kopi panas dulu kat dalam Grazie coffee shop dalam Uni.. ye.. dalam Uni kami ada coffee shop house sendiri..

Pastu baliklah.. dah nak pukul 5 dah.. dah la jalan yang ambil masa tak sampai 10 minit pun jadi 20 minit sebab kena jalan extra careful and slowly..

Memang takde rasa nak terjatuh dah tua-tua ni..

effect dia memang boleh tahan la kalau jatuh tu kan..

Jalan atas salji ni double tenaga dari jalan atas jalan biasa..

Balik terus bukak air panas curah ke kaki..

sebab kaki paling sejuk even dah pakai 2 stokin tu!!

tak tau la keadaan esok cam mane pulak ni..

ewww

the day after snow memang ANNOYING!!!

6 Comments »

SNOW at INHA University 2

tengah tunggu Kak G datang.. masa ni baru lepas makan kat kedai ajoshi feveret..Double Double.. makan ์ฐธ์น˜์ฐŒ๊ฐœ(camchi jjigae=tuna hot stew) and ์ƒ์„ ๊ตฌ์ด(saengsun gu-e=ikan bakar)

kak besaq stim tengok salji banyak-banyak..mata pun tak boleh dah nak bukak ke noks? Siti memang niat dia nak bergolek-golek dalam snow aje.. hahaha

kakak besaq aku tepi hi-tech..

sejuk-sejuk tapi gigih gak nak main.. balik rumah.. hamekkk.. kaki semua gatal-gatal sebab sejuk sangat.. terus curah air panas je..

OMGGG sila abai minah depan yang GEBU tu pleaseeeee

2 Comments »

Snow at INHA University Part 1

Our pride, the plane.. so kesian… terpaksa cancel flight ๐Ÿ˜›

beside the frozen pond… serious cantik gilaaaaa..

another INHA University’s pride, the DRAGON.. mesti dia sejuk kat atas tu.. kih kih kih

thanks to Kak G sebab tolong ambilkan gambar.. baring atas snow memang heaven but annoying gila bila ice melekat-lekat and mula membeku dekat baju….

will upload another gambars later!! ^^

:27:

2 Comments »

Seafood & Sherlock Holmes

Sorry.. still entry tak bergambar.. I dont know why lately adalah sangat malas untuk mengambil gambar.. Why hah??

So update semua plain! without gambar.. gheeshhhh!

Jerry dari semalam adalah terdesak untuk tengok movie..memandangkan semua orang sudah berjaya mentengok Avatar so Avatar sudah tolak tepi-tepi.. I heard about Sherlock Holmes so semua pun setuju..

Hari ni janji nak tengok kat Juan station sahaja.. dekat + tak payah susah-susah nak balik rumah nanti.

Janji jumpa pukul 7.30 PM

Kak Emy, Nade dan aku gerak dari Inha Uni naik bas aje.. senang.. sampai-sampai terus pergi beli tiketlah..

Ijal pun ada. So after dah beli tiket masing-masing lapar. So Kak Emy suggest tempat makan area Juan station across dari Juan station tu.

Apetah nama restoran tu ye.. tapi mmg all seafood.. dia punya tagline restoran pun “for the seafood lover” katenye…

Orderย  something-somethingํ•ด๋ฌผ๋–ก์ฐœ..4์ธ๋ถ„.. then order udang yg kena balut dengan potato tu..tak ingat la panama dia..

and then teringin nak makan sotong celup tepung so order ์™•์˜ค์ง•์–ดํŠ€๊น€..sedapppp… unexpected ..plus harga adalah murah juga compared to lokasi kedai nye..

habis makan .. around 9PM.. kena cepat sebab movie start at 9.10PM..

total adalah 35 000 won Jerry kata.. MURAHHHHH NOKSSS

only 7 000 won per person jelahh..

seriously murah~~

then terus naik balik and elok2 je duduk movie pun start..hehehehe

cerita adalah slow tapi in a good way.. i mean.. takdela slow yang boring..tapi slow yang lawak-lawak English ni ahhhh..

hahaha .. bila da ambil subjek British culture ni..baru lah sedar yang memang English suka lawak-lawak berbaur sarcastic ni.. meaning.. lawak-lawak mereka adalah sangat sinis.. kena fikir lawak tu.. kalau tak mesti tak sempat nak gelak kalau lambat tangkap apa dia cakap.. tak tau la orang lain tapi aku rasa macam tu..

enjoyed the movie very much.. suprisingly.. Nade also like the movie.. haha tapi dia cakap still tak boleh terima Transformers in any way.. hahahaha..

terus balik je after tengok movie.. sempat naik bas so tak payah naik teksi.. weehoo..

Seriously im gonna miss Inha.. Juan.. Incheon.. and of course KOREA!..

balik malam-malam still tak delah rasa takut melampau but still selalu berjaga-jaga lah.. Aku rasa aktiviti2 malam macam ni memang tak boleh nak buat sangat kat Malaysia.. i mean yang berjalan balik ke rumah tengah2 malam.. dari bus stop sampai ke rumah aku memang kena jalan dalam 5-10 minutes okay..and maybe 15 minutes to Nade’s house.. yang jalan tu memang dah takde orang + gelap..

Kalau kat Malaysia sumpah aku takkan jalan sorang-sorang dari bus stop depan sekolah Raja Muda tu to my house..

NAK MENEMPAH MAUT??? hahaha no way ~~ *geleng-geleng kepala*

even aku nak buat pun..aku kena jalan sambil pegang senapang or machine gun supaya takde lahanat-lahanat yang melampau banyak kat Malaysia tu..

:31:

2 Comments »