T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

My favourite place/time to shop/stock up

Tabiat suke sales and warehouse ni terbawak-bawak dari time belajar dulu.. This is my way to stock up/buy discounted items:

AEON MEMBER CARD DAY – Baju raya/branded new clothes up to 70%

I am always chasing for JJ Card member day(previously)/ Aeon Member Card Day. Usually ade banyak kali depends on the branch mana yang best. For me , Midvalley punye selection untuk Scarlet Plus Size adalah gila and sangat banyak choice compare to Equine ke or IOI mall ke Maluri ke..
Usually I stock up baju raya untuk husband, me and also Maryam.
Time ni memang untung kalau ade Aeon Credit Card. Last time dapat free RM100 voucher dari rebate Credit Card memang menggile habis shopping and puas sebab jimat banyak la..Plus every RM100 dapat rebate voucher RM10 lagik..
Berapa banyak discount dah tu :p

PUREEN WAREHOUSE SALE – STUFFS FOR MARYAM eg baju, teat, wipes, detergents etc / Heinz – baby food

Untuk baju basahan Maryam pergi nursery and toiletries, baby wipes, teats, bottles, detergents, segala bagai memang tunggu Pureen Warehouse je la. Usually 3 kali setahun.. Awal tahun, tengah tahun and hujung tahun mungkin ada lagi sekali.. Berbaloi-baloi.. Memang time ni la nak stock up baju Maryam banyak-banyak. Dahlah baju lawa-lawa bukan cikai-cikai punya.

Heinz pun under Summit Co jugak so last time sempat borong banyak Heinz punya product untuk bagi Maryam rasa. Pasta pudding etc semua ada and boleh dapat harga murah sikit dari retails kalau beli time warehouse nih.

BIG BAD WOLF – Bahan bacaan

Untuk buku-buku sila lah stock up time Big Bad Wolf. Last time ku tak berapa sangat nak pergi but now since dah ada Maryam ni memang stock up buku-buku untuk dia je la.. Dahlah buku for kids and toddlers kan melampau mahal kan. Usually Big Bad Wolf ni hujung tahun and this year bulan December! Wohoo.. simpan duit and this time ingat nak bawak Maryam sekali mesti juling-juling Maryam pilih buku nanti.. hhihihi

THE BODY SHOP MID YEAR SALES – fragances, perfumes, body wash etc up to 50%

This one pun yearly punya acara kalau sesiapa perasan. Memang ade je every mid year The BodyShop akan buat sales and sampai 50% up to 70% based on the product. Last sales gune online je and berjaya stock up Midst sampai 5 bottles . Dahlah 70% discount. Memang tak sampai RM20 je la sebotol..

Sushi and Deli – AEON around closing time up to 50%

Kalau teringin nak makan sushi murah-murah memang time ni murah la tapi kena pergi lambat-lambat sikit and hari weekdays. Usually memang banyak je and terus makan la.. sebab kalo tunggu sampai esoknya takut dah basi pulak

TESCO , GIANT, AEON – Fresh meat / chicken / fish / seafood up to 50%

Usually ni kalau weekdays akan ada yang dah pack pack tapi takde orang beli tu. Time ni memang sampai 50% discounted. Usually ku tengok tarikh jugak. Kalau the same day memang ku ambik and balik terus masuk fridge frozenkan dia elok-elok. Tahan lagi 1-2 minggu. Nak-nak salmon etc tu memang mahal kan. Time ni la nak carik lauk untuk masak dinner pun sesuai balik terus masak je.

Ni la antara tips tips yang until now ku buat untuk save walau seringgit 2 ringgit tau..

 

No Comments »