T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Perlukan tour guide di Korea? Tour guide muslim/pelajar Malaysia di Korea di sini!

Tinggalkan nama dan email serta details so saya akan mintak rakan-rakan yang berada di Korea supaya tengok-tengokkan entry ni and update mana yang patut sebab saya dan rakan-rakan dapat track down kepada yang bertanya.

Terima kasih! ๐Ÿ™‚

 

UPDATE 10/10/2011:

Untuk yang masih mencari tour guide di kalangan pelajar Malaysia yang belajar di Korea, boleh lah melawati laman web :

ppmkonline.net/tnt/

TNT maksudnya Travel N Tour. ย Untuk pengetahuan semua, TNT ni adalah 100% di handle oleh student malaysia yang belajar di Korea dan mereka memang fasih betul bahasa Korea and nak bawak berjalan-jalan tu memang kacang sangat lah.. Sesuai untuk orang yang tak ikut tour and datang back packers atau yang mencari kelainan.. Macam sesetengah group ni memang ade spesifik tujuan datang ke Korea untuk borong barang-barang seperti brooch, kain sutera Korea untuk dijual di Malaysia. Memang better pergi dengan pelajar Malaysia sebab mostly orang yang menjual tu dah kenal dah kitorang ni as student Malaysia and insya Allah boleh dapat diskaun yang walaupun tak banyak.. sikit pun jadiklah kan..

Dalam TNT punye website tu jugak ada sekali package dia. Nanti adelah budak-budak tu arrange siapa yang nak meneman dan sebagainye.. dan Insya Allah kalau tak nak package mungkin boleh ambik tour guide untuk sehari or 2 hari.. Tapi harus lahh korang semua ingat.. dorang ni semua pelajar, dan mostly semuanya full time student dan bukannya professional tour guide.. so kadang-kadang ada yang bz lagi-lagi time waktu exam.. so memang susah sikit lah nak penuhi permintaan tuh kan..

So tak banyak cerita boleh direct email ke my_ppmk@yahoo.com

Tajuk tu kalau nak senang dorang nampak dan tak masuk SPAM boleh tulis tajuk email as [TNT] kat depan email tu. lagi cepat dorang dapat baca email korang.. lagi cepatlah dorang boleh deal dengan korang. =)

80 Comments »

BEST!

Hehehe..

weeeehuuu..

Just got back from Seoul. and kaki sangatlaaaaaaaaaaa sakit..
ughh very cold outside okeh..
aku gerak g Seoul td pkl 1 lebih camtu and sampai area 3 kat Myeongdong..
then patah balik pegi depan Shinsaegae tu meet up with them..

Ade Kak Neeza , Kak Jun and Kak Tina.. also.. 5 guys.. yang di mane aku tidak able utk mengingat name mereka.. Brought them biasek la weyh mana lagi..
Namdemun la shopping brooch and etc..
aku da la lame gila x jejak kaki kat Namdemun okeyh..

pastu mcm pelik plak sbb bile ade makcik2 yg kakak abang2 tu beli brg they somehow tekejut when i speak Korean.. sampai aku pun lupa.. eh aku ni leh cakap Korea kan? ke? hahaha..
sbb sangat melampau pelik okey.. cakap2 BM then cakap Korea plak..
otak aku gigih gila input output data ..
tp had fun la..
sume funny okeyh..
hahaha..
okey je pun kan nk bwk jalan2.. i dont mind pun..
kirenye ni tension aku da habeh la.. lepas xm la konon2..

and plus..
i didnt buy anything..
wahhh tekejut kauuu~~
hahahaha
sbb bz melayan org lain.. so i forgot to buy things dat i supposed to buy..
lenkali lah..
mcm la kau nak balik Ahad ni basirah oi..

and.. they bought me maggi n kfc bape ketul duhhh.. thankssss sesangatt~~

aku kan mengidam kfc dr aritu kan…
tercapai keidaman aku okeyh..
bolehla aku tido dengan aman dan tenteram pasnih..

oh xdak gamba la weyh..
bz melayan para tourist..
hak hak hak

1 Comment »