T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Gambar konon graduasi

Aku tak ingatlah aku dah tepek ke belom gambar2 nih..

dah ke ek??

gambar gebu aku.. bak kata sahabat hidup mati aku tu lahh khenn khennn…

tapi takpelah..

letak jela balik..

sukati la..

blog aku..

muaahahaha

ok PERINGATAN..

SUMPAHHH GEBU!.. haha kalo tak tahan dengan gebu-gebuan aku sila sediakan baldi kat sebelah pleaseeeee…:joget:

gambar ni untuk album graduation la ni kirenye..

dia bagi pilih .. masa nak pilih tu..

pandai-pandai la save sendiri untuk soft copy kan..

tapi yang paling sukaaaaaaa gila ambik gambar pro macam ni kan..:03:

muka yang banyak jerawat harammmm tuu… haruslaaaaaaaaaa kasi clearrrr~

kah kah kah..

perasan la lawa sikit kan..:kerek:

gambar ni la aku letak untuk membuktikan kegebuan aku dalam resume tau..

kah kah kah..

GEBU??:nangis:

GEBU KAU KATA KAK????????:31:

hahahaha aku tak boleh blah betul la..

ape2 pun..

aku berterima kasih juta million billion zillion to kak besaq aku yang sudi jadi PA aku untuk hari tuh..

KAU MEMANG BEST KAK!!:12:

sumpahhh aku sayang kau kak~~~~~:27:

IM GONNA MISS U kak~~:24:

isk isk isk… :run:

Gambar outdoor 1

Gambar outdoor 2..aku tak ingat aku pilih gambar mane letak dalam buku… mane satu tah..

aku tak paham betul time ajoshi(pakcik) fofotofografaferfe tu suh pose camnih.. apa jadah???? ahahahhaa *muntah hijau tengok diri sendiri*

terima kasih butik Siti kerana menaja tudung saya pada hari tersebut.. TERIMA KASEYYYY~~

Dah boleh grad baru la letak gambar ni kan (EHHH??? YEEE KEEEE DAH GRAD????? Insya Allah.. AMINNNNN..nakk graddd laaaa 🙁 ….)

8 Comments »

Christmas Eve di Cheonggae-Cheon & Gwanghwamun 3

Lepas tu bergerak pulak ke Gwanghwamun…

sejuk memang sejuk tak terkira lah..

time ni masing-masing pun dah malas berhimpit-himpit dengan orang..

Ni kat area depan jalan besar .. turtle ship ke apetah.. something like that..

nak tengok dekat pun ha cube tengok kepala orang-orang tu. Dahlah kat Korea ni orang-orang dia tak kire laki ke perempuan ke memang stok tinggi-tinggi pokok kelapa betul.. terjengket-jengket nak meredah orang ramai tu ha..

Lepas tu balik naik subway and singgah Wangsimni(왕십리) Enter 6 punye shopping complex.. dalam tu ada E-mart.. teringin makan kek.. tapi sudahnya beli kek kat Paris Baguette aje.

Makan kek dalam bilik adik-adik batch 85… har har har.. sekali-sekala jumpa memang 짱 betul ah..

sampai terdemam-demam aku dengar cite dorang ni ok.. hahaha 충격 받았어..

Aku macam biasa tak boleh tido.. layan dorang-dorang ni borak esok nya tak ikut pegi makan kat Sultan nye kedai kebab baru bukak kat area Jonggak Station(종각역) ..

Untuk muslim yang datang Seoul and nak carik makanan halal boleh pergi kat Jonggak Station tu kalau ade dekat-dekat area situlah. ni cawangan lain selain kat Itaewon tu.. menu pun banyak jugak selain kebab..

2 Comments »

Akhirnya..

Balik rumah dari kelas ada email dari PPMK..

“Merujuk kepada perkara di atas, makluman penting ini ditujukan khas buat semua pelajar tahun akhir (batch 5 & batch 4) yang akan menamatkan pengajian pada tahun 2010.

2. Mengikut keputusan terkini, pihak JPA telah memutuskan bahawa tarikh penerbangan pulang pelajar tahun akhir di Korea Selatan pada kali ini ialah pada 26 Febuari 2010. Hal ini berikutan wujudnya beberapa masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan.

………….”

INHA UNIVERSITY GRADUATION DAY  will be held on 24th February 2010 i guess..

Untuk menambahkancerita pula..  will start my so-called career on 1st of March 2010( Alhamdulillah bersyukur rezeki interview pertama ^^ )..

bagus betul balik terus kena get readt untuk menjadi penumpang setia KTM dan LRT pulak (since saya tidak sempat pulang winter ni nak ambik lesen 🙁   huhuhu )..

haha

Terpaksa laaaaa joli sakan this coming winter holiday..

lepas tu akan kerja yang tak boleh ponteng-ponteng pula 🙁

Ya Allah harap-harap semua berjalan lancar..  AMIN..

Sekarang paling penting..

HABISKAN MY FINAL EXAMS!!

:desk:

3 Comments »

For Better Life! GO! GO! GO!

  • 1. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile.

  • 2. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
  • 3. Sleep for at least 7 hours.
  • 4. Live with the 3 E’s – Energy, Enthusiasm and Empathy.
  • 5. Play more games.
  • 6. Read more books than you did last year.
  • 7. Make time to practice meditation, yoga, and prayer. They provide us with daily fuel for our busy lives.
  • 8. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
  • 9. Dream more while you are awake.
  • 10. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
  • 11. Drink plenty of water.
  • 12. Try to make at least three people smile each day.
  • 13. Don’t waste your precious energy on gossip.
  • 14. Forget issues of the past. Don’t remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
  • 15. Don’t have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
  • 16. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
  • 17. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
  • 18. Smile and laugh more.
  • 19. Life is too short to waste time hating anyone. Don’t hate others.
  • 20. Don’t take yourself so seriously. No one else does.
  • 21. You don’t have to win every argument. Agree to disagree.
  • 22. Make peace with your past so it won’t spoil the present.
  • 23. Don’t compare your life to others’. You have no idea what their journey is all about. Don’t compare your partner with others’.
  • 24. No one is in charge of your happiness except you.
  • 25. Forgive every one for every thing.
  • 26. What other people think of you is none of your business.
  • 27. God heals everything.
  • 28. However good or bad a situation is, it will change.
  • 29. Your job won’t take care of you when you are sick. Friends will. Stay in touch.
  • 30. Get rid of anything that isn’t useful, beautiful or joyful.
  • 31. Envy is a waste of time. You already have all you need.
  • 32. The best is yet to come.
  • 33. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
  • 34. Do the right thing!
  • 35. Call your family often.
  • 36. Your inner most is always happy. So, be happy.
  • 37. Each day give something good to others.
  • 38. Don’t over do. Keep your limits.
  • 39. When you awake alive in the morning, thank God for it.
  • 40. Please forward this to everyone you care about.

p/s:copy dan paste from here. lurveeeee her blog! thanks for the tips yea!

6 Comments »

FINAL EXAM LAGI!

Hello?
bapa lamaaa dah tak hapdet ni~~~~

haha
FINAL EXAM ok!!
i mean…

the REAL FINAL EXAM!!
(kalau tak sambung Master ke ape2 ke…this if totally my FINAL yeaaaa~)

akhirnya..
28hb Mei 2003 masuk INTEC..
1hb 9 September fly Korea..
Untuk dapatkan segulung… er no.. got my Diploma now my Degree lah..
huwaaaa~
org lain dah beranak-pinak aku terpisat-pisat kat sini ye…

so wahai gediks ku..
bersabarlah ye..
tuan mu ini akan free dalam masa terdekat..

oh since raya ari Jumaat tu aku ade graduation exam tu so tak bolehlah nak ke Embassy.. *sob*sob*..
sedihh~
tapi takpelah..
graduation exam lagi penting..
aku takde bahan dah nak buat ape-ape untuk raye..
rencah rendang takde..
ketupat takde..
tapi ada pulut sikit..
ayam pun ada sikit..
so raya haji ni aku makan pulut kuning bersama ayam beriani+cili kering+serbuk kurma.. konon-konon nak buat ala-ala rendangkan..
beriani punye rempah pun jadik la..
asal kaler nak dekat same..

p/s: tried to upload the pic but can not be upload right now.. later lah!
p/p/s:akhirnya da boleh upload pic.. hehehe

IMG_3640

4 Comments »