T. H . E . G E D I K S heart always in K O R E A

The diary of a gediks student, lover, wife and mommy who once lived in South Korea..NOW she's living her own life but her heart always in KOREA =)

Christmas Eve di Cheonggaecheon & Gwanghwamun 1

Menuju ke Seoul lepas Maghrib bersama Nada..
memang tujuan nak tidur di Seoullah kami tapi since malam tu malam Christmas jadi mengambil keputusan mahu berjalan-jalan di sekitar Cheonggaecheon(청게천) dan Gwanghwamun(광화문) before balik ke hostel Hanyang University.

Call Aya dan suruh Aya gerak ke Gwanghwamun dan berjumpa di sanalah..(Oh My God sangat skema tapi perlu untuk menggalakkan penggunaan Bahasa Melayu yang bagus)

Tempat pertemuan adalah di Cheonggae-cheon.Sila klik sini untuk tahu apa itu Cheonggae-cheon—-> en.wikipedia.org/wiki/Cheonggyecheon

Sesiapa yang datang ke Seoul tu tak sahlah kalau tak pergi sini. Kalau siang pun lawa and malam pun lawa.. sini memang betul-betul tengah bandar Seoul ni. Sebelah aje dari City Hall. Kalau naik subway, ada line terus ke Gwanghwamun. Pintu keluar nombor berapa tak ingatlah pulak ye…

Testing bateri kamera.. sambil tunggu Aya tak sampai-sampai ni.. Depan 7-Eleven ni.

Testing kamera la sangat kan.. haha ..muke tahan sejuk ok.. mau negatif ke time nih yea..

Gambar suasana malam Krismas tu.. orang Korea ni memang ape-ape perayaan pun keluar. tak pernah tak penuh pun mane-mane tempatnye pun.

Depan pokok krismas yang tinggi.. tu jela pun pokok krismas nye. takdela meriah mana sangat decorationnya pun..

No Comments »

Akhirnya..

Balik rumah dari kelas ada email dari PPMK..

“Merujuk kepada perkara di atas, makluman penting ini ditujukan khas buat semua pelajar tahun akhir (batch 5 & batch 4) yang akan menamatkan pengajian pada tahun 2010.

2. Mengikut keputusan terkini, pihak JPA telah memutuskan bahawa tarikh penerbangan pulang pelajar tahun akhir di Korea Selatan pada kali ini ialah pada 26 Febuari 2010. Hal ini berikutan wujudnya beberapa masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan.

………….”

INHA UNIVERSITY GRADUATION DAY  will be held on 24th February 2010 i guess..

Untuk menambahkancerita pula..  will start my so-called career on 1st of March 2010( Alhamdulillah bersyukur rezeki interview pertama ^^ )..

bagus betul balik terus kena get readt untuk menjadi penumpang setia KTM dan LRT pulak (since saya tidak sempat pulang winter ni nak ambik lesen 🙁   huhuhu )..

haha

Terpaksa laaaaa joli sakan this coming winter holiday..

lepas tu akan kerja yang tak boleh ponteng-ponteng pula 🙁

Ya Allah harap-harap semua berjalan lancar..  AMIN..

Sekarang paling penting..

HABISKAN MY FINAL EXAMS!!

:desk:

3 Comments »

Stokin bukan sebarang stokin

IMG_3625

IMG_3627

INI STOKIN COMELL~~~ muahahaha..siap ada bijik-bijik untuk anti slippery lah konon ..

akhirnyaaaaa~~ nak 1 tapi dah alang-alang beli kan.. ape kate kite angkut sekali 6?

BTW 5+1 ye abang..please dont say i shop too much..

ni adalah SALE.. diulang.. SALE..

kalau beli kat New Core Outlet semalam.. 1 pasang will cost me 2000 won but yang ini…

5+1 only cost me 5900 won + free delivery..

MURAHH SIOT!

setappp gilaaa pakai stokin camni..

sesuai pakai dalam rumah or bawak keluar.

Cuaca Korea sekarang menggila okkk..

Dan dan la nak sejuk belum bulan Disember lagi.. *sigh*

Sejuk ni bukan sejuk biasa-biasa ok..

tahap macam peak winter tu padahal sepatutnya winter tak boleh masuk lagi bulan November nih..

Dengan adanya stokin pelbagai kaler dan warne ini..hidup saya menjadi lebih ceria dan colorful dan seterusnya  saya boleh meredah winter kali ini dengan sangat bahagia sekali harap-harapnya <– ni ayat ni dah ready dulu before ada orang tanya kenapa nak kena beli banyak-banyak niiii???? 😛

p/s: Please sebarang order tidak diterima. Adik-adik aku pulak jangan suruh beli sebab confirm dah takde.. beli through internet ni ok..

p/s2: Tengah pakai stokin kaler biru muda.. auww comellnyeeeee kakistokin ni~~~~~~

6 Comments »