[Review] Indoor playground Plaza Alam Sentral Tingkat 4

20140322_131951

20140322_132016

20140322_132105

20140322_133248

20140322_133529

Hari Sabtu lepas pulak, singgah Plaza Alam Sentral nak belikan modem untuk rumah parents.. malas nak redah The Mines ataupun Lowyat so ke PAS la kiter..

Nasib ada 1 kedai bukak. Lelain tu tutup taktaula tutup hari tu je ke or memang dah tutup sepenuhnye.
Makin tak hidup langsung PAS ni yea walaupun dah bertahun-tahun..

Lepas dah beli ternampak pulak indoor playground tulis promosi pembukaan RM10 jeeee unlimited time

Maryam nampak kemain dia tunjuk-tunjuk dekat Daddy dia..

Mommy tak boleh langsunglah kalau tengok indoor playground ni kan..

Walaupun rase macam bazir je tapi kadang-kadang budak-budak ni bukan boleh nampak benda-benda comel.

Dulu kecik-kecik mommy tak dapat pergi.. Atok ngan opah tak de duit nak bawak..

SO far RM10 jee stokin RM2 , parents tak payah pakai stokin tapi sorang je boleh masuk and teman.

Kecik je tempat dia tapi penuh lah aktiviti dalam tu.

Macam-macam ada.

Orang pun tak ramai.

Masa awal-awal datang Maryam dengan sorang budak je..

Gigih semua nak cuba.

Masuk dalam 45 minit je lepas tu Maryam lapar kot dah ajak keluar dah.

Tak tanya pulak budak yang jaga tu sampai bila harga promosi tapi memang puas hati la kalau tak ramai macam ni selalu.

[Review] Yukids Island, ONE Utama

20140315_161336

20140315_161351

20140315_161400

20140315_164357_1

Yukids Island ni terletak di Lot S307,2nd floor,1Utama New Wing. Kena masuk ke dalam sikit baru nampak papan tanda Yukids ni tapi dari luar dah boleh terang-terang nampak. Kalau carik Galactica playground tu dah dekat la tu.

Tak silap ada lagi indoor playground. Sebenar-benarnya nak carik yang dalam Aeon tu mesti murah sikit. Yang ni per kid RM28 untuk weekend RM18 untuk weekdays untuk SEJAM je.

Socks pulak RM4 per pair untuk dewasa / kanak-kanak.

Kalau nak compare dekat indoor playground Aeon Equine Park tu yang ni kecik sikit. Cuma best nye banyak belon.

Tapi masa kitorang pergi weekend tu macam tak ramai orang sangat la so rasa luas sikit. Ada bilik private untuk buat indoor party jugak. Lepas tu ada few meja untuk parents stay and tunggu.

RM28 untuk main sejam tu rasa mahal lah jugak.

Maryam pun tak kisah bila ajak balik lepas sejam.

Boring sikit kot..

The Face Shop Clean Face: Oil Free BB Cream & Clear Away Spot

Hari tu singgah Setia City Mall acik borong barang-barang muka yang dah habis. Now memang pergi kerja dah tanam azam nak at least sapu la BB cream ngan secelet blusher di muka sama itu lipstick.. Taknak togel macam pekerja Indon kotss..

20140101_170427

Btw yang Palmer’s Therapy Oil tu beli untuk anak dara ku. Kaki sensitif sangat. Asal kena gigit nyamuk je memang terus jadi bintat and bila dah hilang bintat terus jadi hitam setompok. Bayangkan la dah 2 tahun semua spot kena gigit nyamuk jadi hitam?? Memang kalau orang tengok kaki dia dah kate mak bapak dia ni macam mendera anak kan tompok-tompok kaki. Padahal memang very the sensitive skin. Cuma nya Alhamdulillah dia takde eczema ke apala kan. Tu acik dah bersyukur sangat kots.

Bedak Pixy memang compact powder sejak zaman anak dara giteww.. Dah tu mahal-mahal pun tak sesuai buat apa kan? Pakai je la yang tak sampai RM20 ni muka tetap menawan and boleh cover segala mak nenek jerawat hehehe..

20140101_170452

Beli masa promosi The Face Shop Buy 1 Free 1. Good deal tho!
both dalam RM45++ so dah jimat dah. Sebelum ni masa kat Korea memang guna BB Cream Oil Free ni. Padahal kat Korea dulu harga dia dalam 4000 won je kot pfttt tapi susah nak jumpa dekat branch biasa so kena order online. Tu yang meleceh sangat nak membeli BB Cream ni.

SO far untuk muka yang oily ni memang sesuai then now memang duduk dalam aircond je la kan so lagi tahan la.. kalau kerja kat luar panas terik memang tak yah pakai apa-apa la..

Coverage memang sheer sangat so kalau sekali pakai setakat jerawat batu memang akan nampak :p

Cumanya pakai BB cream ni rasa light sangat muka macam just pakai moisturizer je la.. tapi mmg meminimizekan pore..

Acik memang beli ni jela next time sampai jumpa yang lagi bagus :)

20140101_171218

20140101_171244

Percutian ke Gambang Water Park, Gambang, Pahang

Sempena cuti CNY hari tu Korea pun cuti so ambik kesempatan pergi bawak Maryam bercuti-cuti. Lama sangat dah tak pergi bercuti-cuti walaupun tujuan sebenar memang balik kampung la kan.

Rabu malam lepas kerja kami bertolak balik Temerloh. Tidur kampung 1 malam pagi-pagi Khamis terus gerak ke Gambang. Dari Temerloh lalu exit sebelum Gambang adala dalam sejam lebih. Ngam-ngam sampai time baru bukak. Orang pun tak ramai lagi.

Kami decide mandi dulu lepas mandi baru balik bilik. Memang dah book awal-awal dari agoda. Rate campur tax and service charge dalam 70USD kot. Nasib ada bilik lagi kan sebab book tu memang awal bulan Januari.

Tiket masuk untuk dewasa RM25.90 kanak-kanak atas 90cm sampai 12 tahun RM18.90 kalau tak silap.

Maryam free. hehehehe..

Cuma dalam ni tak pakai cash . pakai E-Value. Topap kat dalam boleh kat luar pun boleh. Sebab semua memang guna duit dari nak simpan baju sampailah nak makan semua mmg pakai E-Value ni. Tapi kalau nak compare Gambang Water Park dengan Sunway Theme Park.. Gambang macam banyak mainan untuk kids la.. Pool dia lebih kepada kids. Memang paling seronok Maryam la.. Nak pulak hari pergi tu tak panas tak sejuk. Mendung je. Air pulak kemain sejuknyaaaaaa brrr..

Kitorang masuk dari pukul 10 am macam tu siap makan semua dalam pukul 1 pm ingat nak mandi lagi tapi tengok Maryam dah gigil-gigil dah so terus kemas-kemas tukar baju nak check in bilik.

Masa book bilik tu kitorang book Caribbean Bay Resort tapi masa nak pergi check in tu bila tanya kaunter dia cakap Carribean Bay tengah renovation so semua kena pindah ke Arabian Bay Resort. Tak kisahlah hui mana-mana pun asalkan ada bilik.

Check-in dalam 10-15 minit . Pekerja yang uruskan check-in tu bukan main la kerja entah apa-apa. Kita ni dah penat dah buat kerja ntah apa-apa tapi aku maafkan yolah sebab mungkin akak pun penat kot ye kak.

Dapat bilik terus masuk and mandi-mandi balik. Memang kebaboom la tidur petang tu. Dahla pulak mak encik kena datang bulan. Memang timing hebat betul..

 

20140130_105141

 

 

Entrance masuk sementara tunggu daddy beli tiket masuk

20140130_105348Maryam ukur tinggi dulu :)

20140130_110751

Dah tukar baju Yeay! lets go!

20140130_111952Obses betul dia ni nak naik pelampung ni tapi pakai kejap je sebab tak banyak tempat boleh pakai untuk size Maryam ni. Plus boleh naik 2 orang je kalau include Maryam tak boleh naik bertiga. Pulang balik je lepas tu.

20140130_151136Lepas berjemur sekejapan aje si kenit ni dah sunburn. Mommy lupa nak belikan sunblock. Nasib la labu.. hehehe

Overall memang sesuai bawak budak-budak kecik besar Maryam ni nak main air kat sini compare Sunway Theme Park. Sekali-sekala kan memang ok sangatlah. Makan dalam tu pun tak mahal sangat standard menu dengan set air sekali below RM14 ada nasi lemak nasi ayam nasi minyak burger etc.

Kami pergi tu memang time baru start cuti sekolah and bukan weekend so memang tak rasa crowded langsung lah. Tak sure pulak kalau hari weekend macam mana. Mungkin time peak penuh gila la kot. Bukan besar sangat pun tempat dia. Plus ramai yang datang lepas check in hour tengah hari sebab automatically kita akan dapat voucher diskaun lepas check in hotel.

Kami punya bagi dekat cousin Maryam je masuk nak main air :)

Oh BTW, bilik yang kami book tu memang include 2 person breakfast sekali. Menu dia memang banyak jugak lah. No wonder kalau walk in harga dalam RM50++ kot rasanya. Tak sempat pun nak mandi pool hotel sebab dah penat puas main air dekat Water Park.

Pukul 10 pagi terus check out  and balik Temerloh semula =)