[Review] Aroi Thai Boat Noodle & Street Food, Cyberjaya

20150412_124458

On the way balik dari Morib, Daddy teringin nak makan Mango Sticky Rice then ajak pergi Aroi Thai je.

Zasss mommy jom je.. hehehe

Sini semua harga RM1.90 semangkuk and Mango Sticky Rice sedap, Wantan Skin Deep Fried pun sedap, Vege Spring Roll pun sedap, Noodle dia macam ok-ok lah . Mommy ambik beef daddy ambik chicken.

Coconut juice takde pulak so mommy ambik milk tea jelah.. Sedap jugak sebab pekat-pekat manis.

Total 17 pinggan including GST dalam RM34 je =)

Puas hati makan sedap..

Aroi Thai ni dekat Ground floor Shaftbury Square, Cyberjaya. Kalau weekdays time lunch daddy cakap memang penuh senantiasa. Bukan dengan orang Cyber je tapi yang kerja dekat Putrajaya pun berbondong-bondong makan lunch dekat sini.

So kalau kite nak makan sini better pergi weekend jelah.. Less orang compare weekdays. Makan pun dengan tenang je.

[Review] Kerepek House, Banting

Balik GCMR sampai dalam pukul 10 macam tu. Ingatkan dah ngantuk la tapi si kenit tu boleh pulak sambung mandi dalam jakuzi. Adalah dalam 30 minit dia berendam then baru dia puas hati.

Hai anak.. Layankan aje.

Esoknya malas nak turun bawah breakfast so anak and bapak sambung lagi berendam dalam jakuzi.

Pukul 11 macam tu kami dah siap-siap nak check out dah sebab takut pukul 12 nanti ramai orang nak check out jugak.

So far last weekend macam tak ramai sangat maybe sebab baru lepas cuti sekolah kan. So takde lah rasa crowded sangat. Memang semua okay je percutian kali ni =)

Mommy ajak daddy singgah Kerepek House on the way balik and borong jugaklah kerepek buat kudap-kudapan.

Dari GCMR nak ke Kerepek House pun guna GPS tapi Kerepek House ni memang famous and ramai yang review cakap kerepek sini semua sedap-sedap.

Bila dah approaching pekan Banting tu sebelum berdepan dengan Hospital Banting tu ada simpang dan kena masuk kanan straight dalam 500m masuk kanan. Ada banyak signboard tunjuk tempat jual kerepek tapi kami tuju Kerepek House which is rumah kampung tapi sebelah ada kedai kerepek.

Compare dengan kedai kerepek yang mak abah selalu beli kat Kuala Selangor rasanya yang ni macam lagi banyak jenis and macam murah sikit.

Daddy ambik Opak kari, mommy ambik kerepek pisang abu, tempe rempah, dodol sikit, sambal kentang kering dengan keropok belinjau. Mostly semua 500gram or packaging 1kg.

20150412_162206

Si Maryam bila nampak mommy daddy dok shopping kerepek dia pun laju pilih apa dia nak. Dia ni memang fav dia kuih bangkit. Memang pegang kuat habis dah sepanjang dalam Kerepek House ni. Kuih bangkit cheese Maryam ni RM13 kot which is murah sangat-sangat! Dah lah sedap pulak tu.. Sepanjang perjalanan balik ke Putrajaya tu sempat dia makan 10 biji lepas tu terus tidur.

Total borong kerepek banyak-banyak dalam RM50 je!

MURAH!

[Review] Seafood galore @ Pantai Bagan Lalang

Sambung pulak tempat makan malam..

Malam lepas Maghrib Daddy rajin pulak ajar makan kat luar mommy on saje.. Hehehe bajet nak makan maggi je tapi Daddy teringin sotong celup tepung pulak. So ke Pantai Bagan Lalang lah kami. Perjalanan dalam setengah jam dari GCMR straight je takde konar-konar pusing-pusing pun.

On the way tu hujan sikit so takde la rasa panas sangat.

This time mommy bagi daddy chance la nak makan apa pergi pilih sendiri.
Sekali bukan main banyak daddy order. Betul-betul bercuti daddy kali ni.

20150411_211104

Daddy mintak:
Nasi putih x 2
Tomyam campur 2 orang makan
Siakap 1kg masak sweet sour
Ikan pari bakar 2 ketul
Sotong celup tepung 500 gram
Kailan ikan masin 2 orang makan
Nescafe o ais
Kopi o ais
Teh o ais
Tembikai Laici (mommy mintak tapi Maryam yang bedal)

Total = RM97+

Which was MURAH! sebab memula mommy dah bajet macam RM150++ sebab ikan siakap tu OMG besar gila kot cukup 5 orang makan. Memang mommy makan lauk je lah Maryam tukang habiskan nasi mommy.

Alhamdulillah rezeki.

Kedai ni mommy and Maryam pernah ikut atok and opah masa cuti-cuti Bagan Lalang few years back tapi masa tu daddy tak dapat ikut. SO merasa jugak daddy makan kedai ni. Masa kami sampai memang tak ramai orang sangat so memang cepat je la makanan tu dapat. Dalam 10 minit macam tu je. Ikan-ikan sotong so far memang fresh. Macam kami kata.. kami jenis semua pun boleh asal boleh di makan so nak komen tak sedap tu tak pandai tapi kita boleh menilai la mana yang sedap mana yang tak boleh makan langsung.

Sambung next entri

[Review] Gold Coast Morib International Resort, Banting, Selangor

Last weekend sempat buat short trip to Gold Coast Morib International Resort (GCMR).

Memang instant gila sebab decide hari Rabu terus book bilik kat Agoda. Ada pulak kosong lagi so terus plan. Maryam lama dah tak pergi jalan-jalan. (padahal mommy dia yang lebih-lebih nak pergi bercuti walau dah sarat ni.)

Daddy bagi greenlight so apa lagi.. hehehe

Baca review ada yang review elok ada yang review tak elok tapi sebab kita sendiri tak pernah pergi kan so malas nak percaya sangat review orang ni. Yelah tahap kepuasan orang tu berlainan. Macam kami ni jenis asalkan ada bilik and katil nak tido dah ok dah =)

So pagi Sabtu dah bangun kemas-kemas dulu apa yang patut.. Then plan nak pergi breakfast kat fav mamak kat Presint 11. Lepas tu isi minyak semua then around 11AM macam tu kami bertolak dari Putrajaya ke Morib ikut GPS. Ikut GPS dia suruh lalu Putrajaya > Dengkil > Banting > GCMR tapi kalau bukak gune Google Maps dia suruh lalu SKVE.

Since Putrajaya-Morib tak jauh daddy memang relax habis lah.. Traffic pun takde. Ikut pulak jalan kampung. Memang rasa seronok je. Maryam agaknya excited tapi dah kenyang breakfast roti bakar 2 set cicah telur separuh masak 1 set memang sedap dia tidur kat car seat.

Pukul 12 tepat macam tu akhirnya kami sampai dan mommy pun pergi check in. Actually check in pukul 3 kalau ikutkan tapi plan mommy nak masuk theme park dulu pukul 3PM barulah ambil kunci dari Lobby. Masa pukul 12PM tu memang semua tengah busy nak check out la bukan check in.

Dan dan mommy masuk Receptionist cakap ada dah bilik kosong nak check in sekarang ke tapi twin bed. Siap explain boleh rapatkan lagi so ok ke tak? Mommy memang cakap ok sangat-sangatlah tu tak kisah pun katil apa and view apa. Tak sampai 5 minit check in siap and dapat pass ke theme park X 2 and breakfast coupon X 2. (ni memang dah termasuk pakej bilik yang mommy book).

Terus pergi kereta and cakap kat Daddy dah boleh masuk bilik! Yeay! Daddy pulak dapat parking betul-betul depan pintu masuk. Maybe sebab yang datang dari semalam dah check out then yang nak check in hari ni belum datang so memang smooth aje. Alhamdulillah rezeki anak-beranak.

20150411_122157

20150411_122148

20150411_122140

20150411_122137

Masuk bilik check semua apa patut. Aircond and kipas berfungsi tapi daddy cakap aircond macam tak sejuk sangat tapi nasib ada kipas so still okay lagi lah. View pulak dapat yang belah hutan so sunyi je which lagi bagus tak dapat theme park view sebab takut esok ada yang taknak balik asyik nak mandi je.

20150411_122538

20150411_122417

20150411_122308

Ada orang dah tak sabar-sabar nak mandi so ke bawah la kami. Masa kat entrance mommy dah prepare nak bayar additional untuk Maryam tapi dorang cakap Maryam free. Alhamdulillah =)

Memang pukul 1 tu terik tapi nasib baik ada pokok banyak sekeliling theme park tu so takde la rasa panas membahang sangat. Orang pun tak ramai lagi. Memang mommy expected pun sebab orang lepas check in baru ramai dalam pukul 3-4 petang.

20150411_125332

20150411_131942

20150411_131917

20150411_131945

Kecut-kecut jugak lah tangan kaki main dalam air. SO far theme park dia pun okay. Tukang jaga pun ramai so macam terjaga jugaklah. Around 3PM+ daddy dah lapar ajak naik. Daddy ajak Maryam sambung pulak dalam jakuzi. Laju je naik hehehhee.

Masuk bilik mandi semua dah relax-relax makan lunch nasi goreng mommy buat sebelum datang. Biskut tidbits semua dah siap bawak dari rumah dah.

Sempat jugak lah kami nap sebelum ready nak makan malam pulak. Bajet nak pergi la pantai memang nan hado. Mommy pulak perut macam tak berapa selesa so memang malas bukan main. Rasa nak baring je bila perut dah membesar macam ni.

Sambung next entry untuk tempat makan malam =)

@ 37 weeks

20150411_104858

 

Baby @ 37 weeks!

Fuh! Mommy tak sangka macam cepat pulak yang 2nd pregnancy ni dah masuk 37 weeks. We (as Mommy, Daddy and Kakak Maryam) are waiting for you to see us very very soon!

Pregnancy kali ni agak mencabar tapi tak berapa rasa compared to time kakak Maryam.

Maybe sebab mommy pun busy melayan kakak Maryam.

Sakit kejap-kejap datang.. Denggi lah.. infection in blood lah.. batuk berpanjangan lah.. Kudis-kudis kat kaki lah.. but i don’t mind at all!

=)

Semoga dipermudahkan segalanya untuk kami sekeluarga.

Amin ya robbal alamin!